Zwemfonds helpt kinderen met het behalen van zwemdiploma

De gemeente Kampen vindt het belangrijk dat alle kinderen zich kunnen redden in het water. Gezinnen die financieel moeilijk rond komen kunnen daarom vanaf 1 januari 2017 een aanvraag indienen bij het Zwemfonds Kampen voor een tegemoetkoming in de kosten voor het behalen van een zwemdiploma. Het fonds is er voor kinderen vanaf zes jaar.

Sinds de komst van het Jeugdsportfonds Kampen in 2010 is er een groeiende vraag voor ondersteuning bij de financiering van zwemlessen, mede ook door het wegvallen van het schoolzwemmen. Tot nu toe kon via het Jeugdsportfonds eenmalig een kwartaalkaart aangevraagd worden. Dit was niet voldoende om een zwemdiploma te halen en veel kinderen haakten dan ook af. Via het Zwemfonds halen kinderen gegarandeerd hun A en B diploma. Wel moeten ouders een eigen bijdrage betalen. Er kunnen zwemlessen gevolgd worden bij Sportfondsen Kampen en zwemschool Uniek in IJsselmuiden.

Gerrit Jan Veldhoen, wethouder arbeidsparticipatie en inkomen: ‘Wij vinden het belangrijk dat kinderen hun zwemdiploma kunnen halen. Uiteraard voor de veiligheid, maar ook om op sociaal gebied mee te kunnen doen. Door het Zwemfonds Kampen kunnen meer kinderen hun zwemdiploma halen en daar zijn wij uiteraard erg blij mee!’

Werkwijze Zwemfonds Kampen
Alleen een intermediair kan een aanvraag indienen bij het Zwemfonds via www.allekinderendoenmee.nl. Iemand is een intermediair als hij of zij op professionele wijze bij de opvoeding of ontwikkeling van het kind betrokken is en daarmee de thuissituatie van het kind goed kent (bijvoorbeeld een docent, een hulpverlener van het Centrum voor Jeugd & Gezin, een sportbuurtwerker of de huisarts). Deze werkwijze sluit aan bij die van het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673