Zwemwater Groot Salland goed

zwemseizoen

Het wordt komend weekend warm en zonnig. Ideaal weer om lekker te gaan zwemmen in de waterrijke regio van Kampen. Het Waterschap Groot Salland controleert het zwemwater in haar gebied iedere twee weken in het zomerseizoen.

Momenteel is de waterkwaliteit in alle officiële open zwemwateren in het gebied goed en kan er gerust in gezwommen worden.

Om snel en eenvoudig te kunnen zien waar de waterkwaliteit goed is en je gerust een duik kunt nemen, is de website www.zwemwater.nl opgezet. Via drie symbolen wordt de zwemwaterkwaliteit getoond op de kaart (‘goed’, ‘waarschuwing’ of ‘negatief zwemadvies/zwemverbod’). Deze kaart wordt, wanneer er in de tussenliggende tijd van de tweewekelijkse wateronderzoeken nieuwe situaties ontstaan, á la minute bijgewerkt. Dit kan aan de orde zijn in gevallen van blauwalg.

Ook is onlangs de Zwemwater app gelanceerd. Hier vind je naast de plekken waar gezwommen kan worden ook informatie over het aantal parkeerplaatsen, de bereikbaarheid en de aanwezigheid van horecagelegenheden.

Officiële zwemplassen

Het waterschap adviseert alleen in die wateren te zwemmen die door de provincie zijn aangewezen als officiële open zwemwateren. In het gebied van het Waterschap Groot Salland zijn dit o.a. de zwemplas bij camping Roggebotsluis, de Wijthmenerplas, de Agnietenplas en de Milligerplas in Zwolle.

Voor vragen, klachten of informatie kan contact worden opgenomen met de zwemwatertelefoon van de provincie Overijssel, 038 – 42 52 423.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*