120 roeiers na roeitocht van 70 km feestelijk ontvangen op Hanzedagen in Kampen

Zaterdag 17 juni werden 120 roeiers feestelijk ontvangen bij hun aankomst in Kampen tijdens de internationale Hanzedagen. De roeiers van verenigingen uit Zutphen, Deventer, Zwolle en Kampen vertrokken om 8.30 uur uit Zutphen voor een tocht van 7 ½ uur over De IJssel.

De deelnemers aan de Hanzesteden Roeimarathon werden binnen gehaald met muziek van het Kamper Trompetterkorps en het publiek dat zich op de Stadsbrug verzameld had juichten de roeiers toe. Paramotor-piloten in de lucht begeleiden de vloot bestaande uit 19 boten tijdens het laatste stukje van de lange roeitocht over 70 kilometer. Een delegatie van vertegenwoordigers van de vier verenigingen werd door wethouder Geert Meijering en Hetty Schinkel van de Hanzedagen ontvangen op het Ponton.

Water Verbindt
Na maanden van voorbereiding ging zaterdag de eerste editie van de Hanzesteden Roeimarathon van start. Een initiatief van de Kamper Roeivereniging De IJssel.
Roeiers van De IJssel zijn altijd op zoek naar uitdagingen. Zo roeiden zij vorig jaar op de ijsbaan van schaatsclub VZOD. Bij de aankondiging dat de Internationale Hanzedagen in Kampen gehouden worden, ontstond al snel het idee een roeimarathon te organiseren over de rivier de IJssel. Hiermee werd letterlijk invulling gegeven aan het thema ‘Water verbindt’.

Plaquette als herinnering
Met het aanbieden van een plaquette aan wethouder Meijering hoopt de organiserende vereniging ook een blijvende herinnering aan deze bijzondere prestatie te realiseren. Samen met de gemeente wordt gezocht naar een geschikte plek voor de plaquette.

Jaarlijks evenement
De animo onder de roeiverenigingen was groot, toch is besloten om dit jaar de deelname te beperken tot 20 boten. De meeste roeiers legden de hele route af terwijl anderen de tocht in estafette roeiden. De organiserende roeivereniging De IJssel sluit niet uit dat de Hanzesteden Roeimarathon uitgroeit tot een jaarlijks terugkerend evenement waar roeiers uit heel Nederland aan kunnen deelnemen.


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*