80 uur taakstraf voor mishandeling van moeder en zus

De rechtbank Overijssel heeft een 24-jarige man veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar voor het mishandelen van zijn moeder en zus in hun eigen woning in Kampen.

Op 2 november vorig jaar waren de man en beide vrouwen in het huis van hun moeder. Op een gegeven moment ontstond er ruzie die ontaardde in een handgemeen. Beide vrouwen hebben daarop aangifte gedaan tegen de man. De moeder verklaarde dat zij door haar zoon op haar wang was geslagen, bij de keel was grepen en naar de grond was geduwd. Ook de zus verklaarde dat zij door haar broer was geslagen, bij de keel was gegrepen en naar de grond werd geduwd. Daarnaast wist de buurvrouw van de slachtoffers te bevestigen dat de zus vlak na het incident, bij haar aan de deur was gekomen en dat zij in paniek was. De buurvrouw was vervolgens met haar meegelopen en heeft in de woning de partijen uit elkaar gehaald. De man kwam erg verward op haar over. Ook een foto van de hals van de zus met een grote rode plek draagt bij aan de verklaringen van de vrouwen.

De man vertelde tegen de politie dat hij soms ineens erg boos kan worden. Op de bewuste dag in november werd hij dat ook, omdat zijn moeder in de keuken haar haren wilde wassen terwijl hij aan het koken was. Hij had al meerdere malen aan haar verteld dat hij dat niet fijn vond en dat hem dat irriteerde.
Hij heeft erkend dat er ruzie is ontstaan waarna hij zijn zus en zijn moeder heeft geduwd. Ook gaf hij toe dat hij zijn zusje heeft geslagen. Zijn moeder zou hij alleen bij een arm hebben gepakt.

De gedetailleerde verklaringen van beide aangeefsters direct na het incident en de verklaring van de verdachte was overtuigend genoeg voor de rechtbank om de man een werkstraf van 80 uur op te leggen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*