45-jarig jubileum Stichting Aangepast Paardrijden de Zwartendijkruiters

211

In september gaat het feestelijke jubileumjaar van start bij Stichting Aangepast Paardrijden (SAP) de Zwartendijkruiters. De stichting, die al 45 jaar in Kampen actief is, viert deze mijlpaal op 28 september met een speciale jubileumdag. De festiviteiten vinden plaats van 13.00 tot 18.00 uur aan de Zwartendijk 17 en beloven een dag vol gezelligheid en activiteiten te worden.

Jubileumdag vol festiviteiten en ontmoeting

De jubileumdag is een uitgelezen kans voor leden, oud-leden, sponsoren en anderen die betrokken zijn geweest bij de Zwartendijkruiters om samen het 45-jarig bestaan te vieren. Het programma is divers en biedt voor jong en oud volop activiteiten. Kinderen kunnen genieten van knutselworkshops en ponyritjes, terwijl voor de volwassenen vooral het ontmoeten en samenzijn centraal staat.

Voorzitter William Borneman hoopt op een grote opkomst: “Ik hoop dat er veel mensen komen die in de afgelopen 45 jaar betrokken zijn geweest bij de Zwartendijkruiters, zodat het bestaansrecht van de stichting duidelijk zichtbaar wordt vanuit het verleden en naar de toekomst toe.”

45 jaar inzet voor iedereen

De Zwartendijkruiters zijn meer dan een gewone manege. De stichting heeft zich gespecialiseerd in aangepast paardrijden, waardoor mensen met zowel fysieke als verstandelijke beperkingen kunnen genieten van paardrijden. Al 45 jaar biedt de stichting een veilige, inclusieve omgeving voor mensen met bijvoorbeeld autisme, ADHD of fysieke beperkingen, die op deze manier de therapeutische voordelen van paardrijden kunnen ervaren.

Vooruitblik op een bijzonder jubileumjaar

Hoewel de afgelopen jaren niet zonder uitdagingen zijn geweest, kijkt de stichting met optimisme naar het jubileumjaar. Voorzitter Borneman benadrukt dat er gedurende het jaar meerdere momenten zullen zijn waarop het jubileum gevierd wordt. De stichting blijft zich inzetten voor de gemeenschap van Kampen en wil met deze feestelijke mijlpaal ook in de toekomst blijven bijdragen aan het welzijn van haar inwoners.

Met de jubileumdag op 28 september wordt een feestelijke start gegeven aan een bijzonder jaar, waarin de Zwartendijkruiters hun 45-jarige bestaan vieren en hun betrokkenheid bij de gemeenschap van Kampen opnieuw onderstrepen.