Verslag Oostwal Botterwedstrijd (Foto)

566

Door Daan Anthony

Afgelopen zaterdag 30 juni was het alweer tijd voor de 24e editie van de traditionele Ooswal Botterrace. Met o.a de KP41 van schipper Aalt van Hul stak men van wal met enkele landrotten aan boord. Met een stralende zon aan de hemel en een licht briesje werd er richting de Ketel gevaren waar het startsein werd gegeven om aan de wedstrijd te beginnen.

Op de Ketel moesten de traditionele botters en aken enkele ronden varen. “Je hoort dan kreten als: “we gaan overstag” of “we moeten gijpen” en als je dan voor de wind gaat zeilen is het prachtig.” Het is een prachtig gezicht hoe de oude botters en aken schuin op het water liggen en haar bemanning geniet van het prachtige zeilweer. Na enkele ronden te hebben gevaren werd er weer richting de haven gevaren, maar niet voordat onderweg een botter werd opgepikt dat averij had opgelopen. De schipper van de “GT 13” bleek ook nog over een goede stem te beschikken en al varend bracht hij zeemansliederen ten gehore.

eenmaal bij de haven aangekomen werden schepen en bemanningen door stadsomroeper Bertus Krabbe welkom geheten. Al met al dus een prachtige dag, op naar volgend jaar voor de 25ste Ooswal Botterrace.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here