Op zaterdag 13 april 2019 vindt van 9.30 tot 12.00 uur de 65e en laatste kinderkleding- en speelgoedbeurs plaats in de Burgwalkerk. Ruim 30 jaar al organiseren vrijwilligers ieder voor-en najaar een tweedehandsbeurs voor kinderkleding en speelgoed.
Iedere editie wordt er een goed doel gezocht: de najaarsbeurs van 2018 leverde 630 euro op voor het Zoddepark in IJsselmuiden.
De kinderkleding- en speelgoedbeurs in de Burgwalkerk werd ruim 30 jaar geleden opricht door Renske Kuipers, de vrouw van de toenmalige dominee. Veel gezinnen met jonge kinderen hebben in de loop van de jaren dankbaar gebruik gemaakt van de beurs, waar kwalitatief goed en mooie kleding en speelgoed wordt aangeboden.
De opkomst van Marktplaats en platforms als ‘vraag en aanbod’ vervangen de functie van de beurs steeds meer, een positieve ontwikkeling voor de verkoop van tweedehands kinderkleding.
Nu kan iedereen op ieder moment shoppen naar mooie gebruikte kleding, die vaak nog makkelijk een tweede ronde meekan. Bovendien past de kinderkleding- en speelgoedbeurs minder goed bij de huidige ontwikkelingen van de Burgwalkerk. Daarom heeft de organisatie besloten om nog één goede beurs te organiseren en daarna ‘met pensioen’ te gaan.
De helft van de opbrengst van de laatste kinderkleding- en speelgoedbeurs gaat naar de ADF Stichting, een landelijke patiënten- en familieorganisatie die zich inzet voor kinderen en volwassenen met angst en dwangklachten. Speciaal voor basisschoolgaande kinderen hebben zij het platform
‘Bibbers’ opgezet, een website met spelletjes, verhalen en afbeeldingen om kinderen te ondersteunen. Om aandacht te vragen voor dit bijzondere initiatief en omdat de ADF Stichting afhankelijk is van leden, donateurs en schenkingen, doneert de kinderkleding- en speelgoedbeurs
hieraan.
Iedereen met kwalitatief goede gebruikte kinderkleding in maat 50 t/m 176 en speelgoed dat niet meer gebruikt wordt, kan nog eenmaal een inbrengnummer aanvragen door te mailen naar
ki***************@gm***.com
De helft van de opbrengst is voor het goede doel, de andere helft is voor de inbrenger zelf.