Scholieren wacht verhit debat in raadszaal gemeentehuis

Foto van auteur

KAMPEN – Op donderdag 7 maart vindt er een nieuwe editie van het Groot Kamper Scholierendebat plaats. Scholieren van het Almere College, het Ichthus College en de Pieter Zandt zullen in de raadszaal van het gemeentehuis in gesprek gaan over een aantal uitdagende stellingen onder leiding van Wim Duitman, CDA-kandidaat voor de Provinciale Staten. Deze jaargang zal er ook een heus raadsledenteam meedoen aan het debat dat door CDJA IJsseldelta georganiseerd wordt.

Wim Duitman, eveneens voorzitter van CDJA IJsseldelta, is blij dat er na een aantal jaren afwezigheid weer een Groot Kamper Scholierendebat gaat komen. ‘’Er zijn het afgelopen halfjaar veel constructieve gesprekken gevoerd met de scholen, om tot een zo breed mogelijk gedragen concept te komen. Wij zijn trots op het interactieve programma dat er nu ligt. Op deze manier kunnen wij als CDJA een van onze doelstellingen realiseren, namelijk jongeren in aanraking brengen met (lokale) politiek.’’

Het programma begint om 12.30 uur met een korte presentatie van wethouder Meijering, die iets zal vertellen over zijn politieke carrière en het wethouderschap. Vervolgens zullen de vier teams met elkaar in debat gaan. Het raadsledenteam zal gevormd worden door twee raadsleden en twee commissieleden, te weten Edwin Burgman (GroenLinks), Bart-Jan Gardebroek (CDA), Jan Noorland (SGP) en Lenie van Asselt (Kampen Sociaal).
‘’Het enthousiasme bij deze raads- en commissieleden is groot’’, stelt organisator Niek Teune. ‘’Het is prachtig dat zij een middag willen opofferen om met de scholieren in debat te gaan. Dat geldt ook voor de driekoppige jury, die bestaat uit burgemeester Koelewijn, wethouder Meijering en journalist Wim Schluter. Samen met hen hopen wij er een prachtig evenement van te maken.’’

Het Groot Kamper Scholierendebat is vrij toegankelijk. Belangstellenden zijn daarom van harte welkom om tussen 13.00 uur en 14.30 uur het debat bij te wonen. Na het debat krijgen de leerlingen een rondleiding door het stadhuis van wethouder Meijering. Daarna zal de jury tussen 15.00 uur en 15.30 uur de prijzen uitreiken aan het beste team en de beste individuele debater.

Gerelateerde Berichten

Plaats een reactie