Wedstrijdverslag bekerduel Go-Ahead tegen Lelystad’67

180

Tussen begin- en eindsignaal wist Go-Ahead in de thuiswedstrijd tegen 2e klasser Lelystad’67 dit bekerduel tot een goed einde te brengen en hierdoor gaan de rood-gelen door in de beker. Een gelijkspel was voldoende geweest, maar het werd een 3-1 overwinning.

In een matige wedstrijd kreeg Go-Ahead in het begin al een paar grote mogelijkheden om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Wel werd het 1-0, maar vlot daarna stond het alweer gelijk. De gasten moesten het afleggen tegen de Kampenaren, maar de thuisclub deed er te weinig mee. Bram van Enk en Laurens van Keulen ontbraken vanwege blessures en daar kwamen er die middag nog twee bij. Voor de rust raakte Dennis van der Wal behoorlijk geblesseerd en was Jim Strieker zijn vervanger. Ongeveer twintig minuten in de tweede helft werd Tim Sleifer bij de zijlijn fors neergelegd en hij kon evenmin verder, nu nam Rob ter Horst zijn plaats in. Na zijn ziekte was Adi Draganovic weer terug in het elftal.

Scheidsrechter was de heer G.H. Steen uit Wierden, die één gele kaart uitdeelde aan Rob ter Horst en verzuimde minstens één rode kaart te geven aan een speler van Lelystad. Bij een aantal pittige overtredingen werden deze niet bestraft.  Bij fraai najaarsweer trapten de gasten af. Al na vier minuten legde Arjan Wiegers de bal goed af op Niek van Enk en deze raakte de bal maar half en daardoor ging deze kans verloren.

Tweemaal kreeg Wilbert Wessels grote mogelijkheden, maar hij strandde op doelman Shaquille Inge. Na 13 minuten was het wel bingo. Arjan Wiegers kon op links de bal net binnen houden en uit zijn voorzet schoot Nick Hendriks keurig raak: 1-0. Twee minuten later werd het al 1-1, toen doelman Niek Bongers aanvoerder Hicham Zyech (de broer van Hakim) al dan niet onreglementair neergelegde en de arbiter een strafschop toekende. Deze werd feilloos binnen geschoten door Ibrahim Stitou.

Weer verscheen Wilbert Wessels alleen voor de keeper, maar nu redde deze met de voet. Uit een voorzet/schot van Arjan Wiegers kwam de bal bovenop de lat. Na ruim een half uur dan toch de 2-1, na een corner van Arjan Wiegers. Hierbij werkte de doelman de bal weg en nu kon Michael Lanting de bal twee keer inkoppen en uiteindelijk werkte Dennis van der Wal de bal over de lijn. Aanvallend  brachten de gasten niet veel, maar wel trof Adnane Ouhamid een keer de lat.

Bij het begin van de tweede helft was Nick Hendriks gewisseld voor Gianlucca van der Vegt. Eerst een zwak moment in de Kamper defensie en schoot Hicham Zyech de bal naast het doel. Bij een volgende aanval van de polderploeg greep Timothy Fechter bijtijds in om erger te voorkomen. Na 53 minuten deed Go-Ahead het beter, toen Gianlucca van der Vegt met een goede actie Samir Merraki wist te bereiken en deze met een diagonaal laag schot de keeper passeerde die de bal nog wel iets aanraakte: 3-1.

Aan de andere kant even later een moment voor Ibrahim Stitou. Maar via de Kamper doelman en de lat ging deze mogelijkheid verloren. Arjan Wiegers raakte de bal kwijt aan Robin Bout die sterk ingreep. Verder gebeurde er in het restant niet veel meer en Go-Ahead zag geen kans de gasten een grotere nederlaag toe te brengen. Kort voor tijd nog een prima actie van Wilbert Wesels, maar met een hard schot trof hij het zijnet.

Geen al te beste wedstrijd en de aanhang vraagt zich af of de rood-gelen wel klaar zijn voor de competitie die komende zaterdag begint met de erg lastige uitwedstrijd in Ede tegen DTS’35.