IJsselkade afgesloten tijdens oefening Hoogwaterbrigade

Aanstaande woensdag 18 september, vindt de jaarlijkse oefensluiting van de waterkering langs de IJsselkade weer plaats. De Hoogwaterbrigade van het Waterschap Drents Overijsselse Delta traint dan in de avonduren met het opbouwen en afbreken van de mobiele waterkering. Tijdens de oefening zijn de IJsselkade, De la Sablonièrekade en alle tussenliggende stegen van 19:00 uur tot 22:30 uur afgesloten. Verkeer wordt omgeleid.

 

Verwijderde klepkeringen
Momenteel vinden er ook al werkzaamheden plaats aan de waterkering door de klepkeringen in het wegdek te verwijderen en te vervangen door schotbalkkeringen. Van de in totaal vijf klepkering zijn er inmiddels al drie verwijderd. De overgebleven twee klepkeringen worden dit jaar nog wel meegenomen in de jaarlijkse oefening. Daarna worden deze keringen ook verwijderd. De teams die normaal gesproken de klepkeringen testen, worden nu verdeeld over de andere werkzaamheden.

In totaal telt de kering 84 mobiele elementen. Daarnaast plaatst de Hoogwaterbrigade tijdens hoogwater op 220 plaatsen waterkerende voorzieningen in of aan woningen om de ‘stadsmuurwaterkering’ geheel sluitend te maken. Met de jaarlijkse oefening houdt het waterschap het draaiboek en de organisatie van het sluiten van de kering actueel en oefent de Hoogwaterbrigade met het opbouwen van waterkerende muren van aluminium schotbalken. Ook worden in diverse stegen hefschuiven handmatig omhoog gehesen en trainen de vrijwilligers met het aanbrengen van vloedplanken en afdichtplaten van ventilatieroosters en kelderruimtes.


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.