Vogelvereniging De Volière klaar voor veertigste tentoonstelling

387

Door Niek Teune
KAMPEN/IJSSELMUIDEN – De veertigste onderlinge tentoonstelling van Vogelvereniging De Volière komt steeds dichterbij. Vogelliefhebbers uit Kampen en IJsselmuiden treffen de laatste voorbereidingen voordat zij op 1 en 2 november hun pronkstukken aan het publiek laten zien in ’t Danshuus, Burgemeester van Engelenweg 100 te IJsselmuiden. De toegang is gratis.

De tentoongestelde kanaries, tropische vogels en parkietachtigen van ten minste 21 inzenders kunnen bezichtigd worden op vrijdag 1 november van 20.00 uur tot 22.00 uur. Zaterdag 2 november zijn de deuren van ’t Danshuus van 10.30 uur tot 15.30 uur geopend voor vogelliefhebbers.

Voorzitter Klaas Dekker hoopt op wederom een prachtige tentoonstelling. ‘’Het totaal aantal vogels is ook dit jaar weer gestegen ten opzichte van voorgaande jaren. Met 210 vogels ten opzichte van de 176 vogels van vorig jaar, hebben we een prachtig aantal’, aldus Dekker. De vogelvereniging heeft daarom extra stellingen gekocht. Ook wordt er weer gebruikgemaakt van vluchten. “Voor dit jaar zijn er vijf van deze grotere kooien volgeboekt. Met de planten van Tuincentrum de Oosteinde is het plaatje compleet.’’

De vogels worden donderdagavond gebracht door hun eigenaren. In de nacht van donderdag op vrijdag wordt er door leden van de vogelvereniging een oogje in het zeil gehouden. Vrijdagmorgen buigen keurmeesters C.B. Diepstraten, F. Kriesels, G. Brinkman en aspirant-keurmeester J. van Voorn zich over formaat, model, houding, conditie, kleurregelmatigheid en kleurdiepte van de vogels.

De allermooiste tropische vogel van Vogelvereniging De Volière krijgt deze jaargang het bondskruis toegekend. Deze wordt toegekend door de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Ook zijn er drie wisselbekers te winnen voor de mooiste kanarie, tropische vogel en parkiet. Daarnaast kan iedereen zelf een mooiste vogel aangeven, die kans maakt op de derbyprijs. Deze prijs kan in alle categorieën vallen. De winnaar ontvangt een beker en een geldprijs. ‘’Voor veel vogelliefhebbers is het clubkampioenschap de allermooiste prijs. De vijf mooiste vogels van een houder krijgen punten toegekend, waarna de eigenaar met het hoogste puntenaantal zich clubkampioen mag noemen’’, aldus Dekker.

De voorzitter van de vogelvereniging benadrukt het belang van sponsoren voor de onderlinge tentoonstelling. ‘’Zonder onze trouwe sponsoren was deze show niet mogelijk geweest.’’ De voorzitter geeft aan dat meer sponsoren altijd welkom zijn. ‘’Voor 25 euro wordt hun naam vermeld in de speciale TT-catalogus, waarin alle informatie over onze vereniging, de tentoonstelling en ook de uitslagen al te vinden zijn. Bezoekers kunnen ter plekke de catalogus voor een klein bedrag aanschaffen. Hopelijk kunnen wij op vrijdag 1 en zaterdag 2 november veel bezoekers verwelkomen.’’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here