Aankomst Sinterklaas in Kampen

Op zaterdag 16 november komt Sinterklaas dit jaar weer aan in de mooie Hanzestad Kampen. De stoomboot uit Spanje zal rond 10:00 uur aanmeren aan het van Heutszplein. Met ruim tweehonderd Pieten zal de Goedheiligman om 10:00 uur voet aan wal zetten. In het voorprogramma dat rond 9:30 uur begint zal DJ Piet, samen met presentatrice Astrid de Jong en Kamper zanger Gertjan van der Weerd, het publiek alvast opwarmen voor de komst van Sinterklaas.

Dit jaar staat het Kamper Sinterklaaslied ‘Welkom Sinterklaas’ weer centraal, zullen de danspieten van RKDos en Vlechtjespiet hierop weer een mooie dans laten zien. Jong en oud worden van harte uitgenodigd om uit volle borst mee te zingen en te dansen. Het lied is te zien op Facebook ‘Sintinkampen’, of via www.sintinkampen.nl.

Sint voor iedereen
Voor mensen die slecht ter been zijn, doof of slechthorend is er dit jaar een speciaal vak ingericht waar een tolk tijdens de intochtpresentatie ondersteuning geeft. Het vak ligt direct naast het podium. Uniek dit jaar is begeleiding van de Danspieten van RKDOS, de Steltenlopers van ABC Kostuums, ‘glutenvrije pepernoot’- strooipieten, de VW Pakjesexpress en een megagroot Pietenmuziekkorps. De Stoomboot zal dit jaar begeleid worden door roeipieten.

Nadat Sinterklaas voet aan wal heeft gezet en het welkomstwoord door burgemeester Bort Koelewijn is uitgesproken, zal de Sint rond 10:25 uur op zijn paard Amerigo de tocht door de binnenstad maken. Rond 11:50 uur is de afsluiting van het ochtendprogramma, aan het eind van de Geerstraat.

Winkelplein Hanzewijk
Om 13:30 uur zal Sinterklaas de kinderen welkom heten op het winkelplein Hanzewijk. De Sint zal, vergezeld door zijn paard Amerigo en onder begeleiding van zijn muziek- en strooipieten, de tocht maken richting het winkelplein. De DJpiet zorgt vanaf 13:00 uur voor muzikale ondersteuning.
De Sint zal daar dit jaar aankomen en vanuit de richting Beneluxweg, dit heeft te maken met de wegwerkzaamheden aan de Oostzeestraat. Daarna maakt de Sint om 14:30 uur nog een rondgang door de binnenstad van Kampen.

MegaSintfestival
Op 23 november is er een MegaSintfestival op het van Heutszplein en kun je meevaren met de echte Stoomboot (onderstrooms) aan het van Heutszplein.

In de week vóór de intocht zal het Kamper Sinterklaasjournaal te zien zijn Facebook.

Kijk voor alle informatie op www.sintinkampen.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*