Informatie aanvragen mantelzorgwaardering Gemeente Kampen

Aanvragen en aanmelden kan tot en met 31 oktober 2020

455

Mantelzorgers zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind, ander familielid, vriend of kennis. Door de Corona was en is dit voor veel van hen extra zwaar. De gemeente Kampen waardeert de inzet van mantelzorgers en wil hen bedanken door middel van de mantelzorgwaardering. De uitvoering wordt gedaan door het Steunpunt Mantelzorg van WIJZ Welzijn Kampen.

Tot en met 31 oktober 2020 kan de financiële mantelzorgwaardering en een fleurige attentie worden aangevraagd en kan worden aangemeld voor de Dag van de Mantelzorg.

Jonge mantelzorgers vanaf 6 jaar, die voor 1 november staan ingeschreven bij het Steunpunt Mantelzorg, krijgen een verrassing.

De mantelzorgwaardering is voor mantelzorgers en kan door mantelzorgers worden aangevraagd.

Wordt er voor u gezorgd? Dan kunt u de aanvraag ook samen invullen.

De waardering bestaat in 2020 uit…

  • De financiële mantelzorgwaardering

Deze bedraagt (maximaal) 100 euro. De aanvraag hiervoor dient jaarlijks opnieuw te gebeuren.

  • Een fleurige attentie

Alleen voor mantelzorgers in de gemeente Kampen. Ook deze dient te worden aangevraagd.

  • Activiteiten rond de “Dag van de Mantelzorg” op zaterdag 14 november

Locatie: MFC – Korteweg 4 in Kampen.

Voor jonge mantelzorgers vanaf 6 jaar is er een creatieve en sportieve activiteit. Hun ouders zijn welkom voor een kopje koffie of thee met wat lekkers.

Voor volwassen mantelzorgers is er een live optreden met muziek en theater van “De Pauwergirls”, drie vrouwen met een rijdende radio uit 1952. Bij voldoende aanmeldingen kunnen mantelzorgers de show vanuit hun eigen huiskamer bekijken.

We houden vanzelfsprekend rekening met de Corona-richtlijnen. Daarom is voor alle activiteiten aanmelden noodzakelijk!

Meer informatie, inschrijven, de financiële waardering of de fleurige attentie aanvragen?

Op de website aanmelden.welzijnkampen.nl vindt u de aanvraag- en aanmeldformulieren en meer informatie over de voorwaarden en het programma.

Papieren aanvraagformulieren zijn vanaf die datum tijdens openingstijden verkrijgbaar bij het gemeentehuis, Burgemeester Berghuisplein 1 en bij het MFC, Korteweg 4 in Kampen.

Heeft u hulp nodig bij het invullen? Vraag bij voorkeur om hulp aan iemand die u kent. Lukt dit niet, bel ons dan voor hulp!

U bent geen mantelzorger. Wat kunt ú doen?

Veel mantelzorgers staan er niet bij stil dat ze mantelzorger zijn. Kent u mantelzorgers? Breng dit bericht bij ze onder de aandacht, ga met ze in gesprek, bied uw hulp aan of vraag wat u kunt doen. Alle beetjes helpen. Vergeet ook vooral de jonge mantelzorgers niet, zodat ze boven alles gewoon kind kunnen zijn!

Steunpunt Mantelzorg – WIJZ Welzijn Kampen

038 – 4691500 |  mantelzorg@welzijnkampen.nl | www.welzijnkampen.nl