Albert Plender (BC Reijersddam) Districtskampioen 1e klasse libre dagbiljart

Afgelopen week vond in het wijkcentrum Reyersdam de finale 1e. klasse libre dagbiljart van de KNBB-district Zwolle e.o. plaats. Favoriet voor de titel was Pieter Augustijn van Z.B.C. (Zwolle), die met het hoogste moyenne aan de finale begon.

Met de hoogste serie van de finale met 87 caramboles begon Augustijn sterk aan de finale, doch na de eerste dag stond Albert Plender van biljartclub Reijersdam al op de eerste plaats. Plender mag dan misschien een onorthodoxe stijl van het libre spelen hebben, maar hij gaat uit om zoveel mogelijk caramboles te scoren en dat gaat hem bijzonder goed af. Na dag één waren Albert Plender, Pieter Augustijn en Dick Wayboer (BV Steenwijk) nog de voornaamste kanshebbers voor de titel.

Op de vrijdagmiddag deed Dick Wayboer tot de laatste partij nog mee om de titel, daar waar Pieter Augustijn het af liet weten, hij kwam niet meer in zijn spel. De strijd ging dus tussen Albert Plender en Dick Wayboer. De ene verlies partij van Dick Wayboer was helaas voor hem te groot, en ondanks het hoogste moyenne van 7.066, eindigde hij op de tweede plaats. Albert Plender liet echter geen steek vallen en won de drie laatste partijen en met slechts één verliespartij doch meer wedstrijdpunten dan Dick Wayboer, werd hij overtuigend kampioen van de 1e. klasse libre dagbiljart van de KNBB-district Zwolle e.o. met een moyenne van 6.477 en plaatste hij zich voor het gewestelijk kampioenschap Noord- Oost nederland op 30 april in Zevenaar.

Het hoogste partij moyenne werd gescoord door Guus Oosting va BV De Boerhoorn (Zuidwolde) met 10.909. De organisatie van de finale werd prima verzorgd door de biljartvereniging Reijersdam.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*