Alternatieve sport voor vrijwilligers BC Kampen

Het gaat goed met Badmintonclub Kampen: het aantal leden stijgt en de wedstrijdteams presteren knap in de competitie. Steeds meer mensen ervaren hoe afwisselend de sport is en hoe fijn de sfeer binnen de vereniging. Hoog tijd om de mensen die dat mogelijk maken eens in het zonnetje te zetten: de vrijwilligers.

Tijdens een avond bij Play, gerund door Kamper Events, raceten ze in de Formule 1, speelden ze darts en poolbiljart en konden ze fanatiek dansen, zwaardvechten en boogschieten met een VR-bril op. Een iets andere manier van bewegen dan in de sporthal, maar wel erg leuk en bíjna net zo gezellig.

Voorzitter Anja Ekkelboom zette speciaal voor deze avond wat cijfers op een rijtje. Zo bestieren slechts twaalf vrijwilligers de ruim honderd leden tellende vereniging. Zij spelen allen bij de senioren, wat maakt dat 20% van de senioren vrijwilliger is. Van deze club is de helft man, de andere helft vrouw. De gemiddelde leeftijd is 40+ en maar liefst 25% van de vrijwilligers werkt in het onderwijs of heeft voor de klas gestaan. Een derde van de vrijwilligers gebruikt een smartwatch tijdens het sporten en ondanks alle inspanningen blijkt er een lichte neiging tot overgewicht. Dat laatste is niet erg, dat sporten ze er de komende tijd gewoon weer af.

Wie zin heeft om eens een shuttle te slaan, is van harte welkom op maandagavond in sporthal Cellesbroek. Wie de volgende keer ook bij het vrijwilligersfeestje wil zijn, mag zich melden bij een van de bestuursleden; er zijn nog genoeg leuke werkzaamheden te verrichten binnen de club!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*