Te hard door Mastenbroek, rijbewijzen ingevorderd

Zaterdagmiddag en avond heeft de politie tijdens een controle in de Mastenbroekerpolder bekeuringen uitgedeeld en meerdere rijbewijzen ingevorderd vanwege het ruimschoots overschrijden van de maximale toegestane snelheid.

Onder andere een 28 jarige man uit IJsselmuiden (122km/u), een 75 jarige dame uit Zwartsluis (130 km/u) en een 70 jarige man uit Nieuwleusen (130 km/u) moeten het voorlopig zonder rijbewijs stellen. Ook bij een 25 jarige Poolse man uit IJsselmuiden die 120 km/u reed werd het rijbewijs ingevorderd en proces verbaal opgemaakt. De Officier van Justitie zal bepalen wat er met de ingenomen rijbewijzen gaat gebeuren.

Ook op de N50 bij Kampen hield een automobilist zich niet helemaal aan de regels en toegestane snelheid. De bestuurder was met hoge snelheid gevaarlijk aan het inhalen en reed bewust over het verdrijvingsvlak. De gemiddelde gemeten snelheid was 160 km/u waar 100 km/u is toegestaan. Ook deze bestuurder kon zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem  werd twee keer een proces verbaal opgemaakt en kreeg hij een ‘mededeling naar het CBR’. Waarschijnlijk zal hij een verplichte cursus (EMG) moeten volgen.

EMG cursus
Wanneer een verkeersdeelnemer bepaald rijgedrag vertoont, kan de politie hiervan melding maken bij het CBR. Het CBR kan dan allerlei maatregelen opleggen. Eén van die maatregelen is de cursus EMG (Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer).

Invordering rijbewijs snelheid
Niet elke snelheidsovertreding zal leiden tot invordering rijbewijs wegens snelheid. De politie kan uw rijbewijs invorderen als de maximumsnelheid met 50 kilometer of meer wordt overschreden. Met een snelheid van 150 km/u rijden, waar je 100 mag, betekent dit 50 km overschrijding en bent u wegens snelheid het rijbewijs kwijt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*