Asbestdakenkaart geeft inwoners Kampen indicatie of dak asbest bevat

De provincie Overijssel heeft alle daken in de provincie gescand op de mogelijke aanwezigheid van asbest. Inwoners van de gemeente Kampen kunnen via de website http://overijssel.asbestdakenkaart.nl bekijken of het dak van hun woning of schuur mogelijk asbest bevat. Door het eigen adres in te voeren, kan men bekijken of het dak bijvoorbeeld als niet verdacht, deels verdacht of verdacht is aangemerkt.

Asbest op daken is vanaf eind 2024 verboden in Nederland. Het verbod is door de rijksoverheid ingesteld en geldt voor alle asbesthoudende dakbedekking. Pandeigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor het tijdig vervangen van het asbestdak.

De asbestdakenkaart geeft een indicatie of een dak asbest bevat. Mensen kunnen via de site direct reageren en onjuistheden doorgeven. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je geen asbestdak hebt, dat de sanering is gepland of al uitgevoerd is, of dat de gegevens niet kloppen. De kaart is gemaakt op basis van luchtfoto’s en kan door de automatische verwerking van gegevens mogelijk fouten bevatten.

Alle reacties komen direct bij de gemeente Kampen terecht. Op basis van de kwaliteit van de reacties (denk aan toevoegen van bewijs) brengt de gemeente wijzigingen aan in de database die achter de kaart zit. De asbestdakenkaart wordt maandelijks geactualiseerd aan de hand van de database. Op de website staat uitgebreide uitleg over hoe de kaart werkt en wat je moet doen als je ziet dat je een asbestdak hebt.

Meer informatie over asbestdaken en het vervangen van een asbestdak is te vinden kampen.nl/asbestdak.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*