Astrid de Jong uit Kampen wint radioprijs Nachtwacht Award 2021

Vandaag is bekendgemaakt dat Astrid de Jong uit Kampen met haar nachtprogramma Nachtzuster winnaar is van De Nachtwacht Award 2021.

De Nachtwacht Award is een radioprijs voor presentatoren en dj’s die voor de nachtbrakers, nachtwakers en nachtwerkers de mooiste radio maken.

Organisator van de Nachtwacht Awards Arjan Snijders, zegt dat Nachtzuster al ruim 10 jaar een baken is voor slapelozen, nachtbrakers, nachtwerkers en liefhebbers die er speciaal een nachtje voor op blijven. “Want Astrid is als geen ander in staat een typisch, vertrouwde sfeer op te bouwen, waarin ze de luisteraar laat uitpraten en het vertrouwen geeft om elke vraag die je maar hebt te durven stellen”, aldus Snijders op Spreekbuis.nl.

Astrid de Jong (1971) werkt meer dan 25 jaar voor en achter de radio. In vele rollen en bij vele omroepen heeft ze haar multi-talent ingezet. Zo presenteert ze nu dagelijks op NPO Radio 5. Nachtzuster, vernoemd naar het gelijknamige Doe Maar liedje, maakt ze sinds 2010 voor Omroep MAX op NPO Radio 1. Het programma werd in 2017 genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon ze wint er in 2021 De Nachtwacht Award mee.

De Award is vernoemd naar het legendarische TROS-nachtprogramma ‘Nachtwacht’ dat tot 1995 op Radio 1 en 2 en 3FM te beluisteren was. Dit programma werd gepresenteerd door onder andere Tom Mulder, Ferry Maat, Ad Roland, Rob van Someren en Ron Brandsteder.