BC Kampen verliest laatste competitiewedstrijd

KAMPEN – In de laatste speelronde van de badmintoncompetitie heeft het eerste team van BC Kampen een teleurstellende nederlaag geleden. In de uitwedstrijd legden de heren Epe nog met 7-1 over de knie, in de thuiswedstrijd leek het een complete off-day.

Hoewel de teams aan elkaar gewaagd waren, gingen beide dubbelpartijen verloren. Beemer en Kroeze verloren met 21-23 en 18-21 en Eringa en Van Maurik moesten in een driesetter het hoofd buigen: 21-11, 13-21 en 21-23. De setstanden waren nog acceptabel, het vertoonde spel was echter zeer matig.
In de daarop volgende enkelpartijen hielden Kampen en Epe elkaar in evenwicht. Beemer en Eringa wonnen hun partijen redelijk gemakkelijk, Kroeze en Van Maurik konden helaas geen winst bijschrijven.
In de laatste twee dubbels kon Kampen de stand nog gelijk trekken, maar dat bleek een te grote opgave. Het ene duo won een partij, maar het andere verloor. Daardoor was de einduitslag 3-5 en kwam Epe toch wel verrassend als winnaar uit de bus. Door deze winst is het zo goed als zeker dat Epe niet degradeert.

Het herenteam van BC Kampen kijkt, ondanks dit verlies, terug op een goed verlopen competitie. Als promovendus in de 1e klasse behaalde het de derde plaats en dat is een goed resultaat. Hopelijk kunnen ze volgend seizoen opnieuw meestrijden om één van de bovenste plaatsen.
Ook is het te hopen dat Ron van der Kolk, die halverwege de competitie geblesseerd raakte, weer zijn plaats in het team kan innemen. Dat scheelt een slok op de borrel, want hij haalde procentueel gezien de meeste punten binnen voor BC Kampen. Op naar volgend jaar!

(Foto’s: Anja Ekkelboom)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*