Bevrijdingsritueel bij vrijmetselaarsloge Le Profond Silence

Op 24 april organiseert de vrijmetselaarsloge Le Profond Silence in Kampen een openbaar ritueel met als Thema “Bevrijding”. Dit bevrijdingsritueel hoopt aanwezigen dit thema ritueel te laten beleven als persoonlijke voorbereiding op bevrijdingsdag.

Stilstaan bij bevrijding is belangrijk. Vrijheid lijkt zo volstrekt normaal geworden in onze maatschappij, maar is het wel zo vanzelfsprekend, en: zo ja, komen we in die vrijheid ook ten volle tot ontplooiing?
Rond Bevrijdingsdag 2019 staan we gezamenlijk en individueel stil bij de historische gebeurtenissen die we als mensheid hebben meegemaakt in de periode 1940 -1945. Is dit louter een historisch eerbetoon aan slachtoffers en gevallenen? Of dient het als spiegel voor ons om waakzaam te zijn en
blijven? Zit er misschien een fundamentele kant aan bevrijding voor elk mens?

De vrijmetselaarsloge staat dit jaar, net als vorig jaar, met die vragen in het achterhoofd stil bij Bevrijdingsdag en doet dit op haar eigen rituele wijze met een daarvoor speciaal ontworpen bevrijdingsritueel. Tijdens dit ritueel zullen we gezamenlijk, maar ook individueel, stilstaan bij het onvrij zijn in het
huidige tijdsgewricht om bevrijding te zien als een persoonlijke opdracht in het licht van de toekomst. De rituele werkwijze maakt het mogelijk dit op geheel eigen wijze te beleven.

Programma van de Avond
19.30 – 20.00 Inloop met koffie
20.00 – 20.10 Kort wel komstwoord door de Voorzittend Meester Frans Zegers
20.10 – 20.20 Korte introductie op de rituele werkwijze
20.20 – 21.20 Bevrijdingsritueel in de Vrijmetselaarswerkplaats
21.20 – 21.30 Dankwoord en afsluiting door de Voorzittend Meester Frans Zegers
21.30 – 22.30  Informele nazit met hapjes en borrel

Algemene informatie deelname aan het Bevrijdingsritueel
Het ritueel vindt plaats in het logegebouw aan de Boven Nieuwstraat 36. Dit monumentale pand is in 1880 gebouwd als vrijmetselaarsloge.

Kleding
Er is geen kledingvoorschrift, echter, bij het dragen van donkere, stemmige kleding zal dit bijdragen aan de beleving van het ritueel.

Inschrijving
De werkplaats biedt ruimte aan maximaal 50 personen. Indien er meer aanmeldingen zijn dan wordt een tweede sessie georganiseerd.
U kunt zich inschrijven door een mail te sturen aan mailto:info@vrijmetselarij-kampen.nl 

Kosten
De kosten voor het ritueel komen voor rekening van Le Profond Silence. Wel wordt er een bijdrage van € 10,- gevraagd die gedoneerd wordt aan de Stichting Voedselbank Kampen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*