Bibliotheek bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2017

De Bibliotheek Kampen bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2017. Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Daarom vinden van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari spetterende voorleesactiviteiten plaats in de Bibliotheek.

De Nationale Voorleesdagen
Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt veel leesplezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen van woensdag 25 januari tot en met zaterdag 4 februari. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers.

Prentenboek van het jaar
Een vakjury van bibliothecarissen kiest jaarlijks de Prentenboeken TopTien. Eén van deze tien boeken wordt vervolgens verkozen tot het Prentenboek van het Jaar. Dit jaar is dit het boek De kleine walvis van Benji Davies.

Speciaal voor De Nationale Voorleesdagen komt De kleine walvis uit in een mini-editie met gratis app voor € 4,95, vanaf 25 januari verkrijgbaar in de boekhandel.

De Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Kampen
1. Woensdagmorgen 25 januari Voorleesvoorstelling Loet en de kleine walvis. Stap in de wereld van Boy, de hoofdpersoon uit De kleine walvis, het Prentenboek van het Jaar dat werd geschreven door Benji Davies. In deze muzikale voorleesvoorstelling leest het stoere meisje Loet voor uit het boek De kleine walvis
Dit doet zij, op haar eigen(wijze), interactieve en knotsgekke manier!
Loet is gecreëerd en wordt gespeeld door de bekroonde actrice en auteur Ruth Bakker.
Na afloop kun je met Loet op de foto en signeert ze graag je boek. Ook is na afloop haar eigen kinderboek ‘Loet moet’ te koop.
Locatie: auditorium Bibliotheek Kampen Oudestraat 216 Johan van Mulken zaal, verdieping twee
Aanvang: 10.00 uur Koffie, thee ranja en een ontbijtje
Zaal open: 10.30 uur
Start voorstelling 11.00 uur
Toegang: gratis
Leeftijd 2+
Opgave verplicht: activiteiten@bibliotheekkampen.nl
2. Woensdagmorgen 1 februari nogmaals de Voorleesvoorstelling Loet en de kleine walvis
Locatie: Kulturhus IJsselmuiden
Aanvang: 10.30 uur
Toegang: gratis
Leeftijd 2+
Opgave verplicht: activiteiten@bibliotheekkampen.nl

3. Cadeautje voor de jongste nieuwe leden
Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgt elk nieuw lid van 0 t/m 5 jaar een leuk welkomstcadeautje. Zolang de voorraad strekt. Baby’s tot een jaar oud krijgen bovendien, net als anders, een Boekstartkoffertje cadeau, met daarin een babyboekje. Het lidmaatschap van de bibliotheek is tot 18 jaar gratis.

4. Inspiratiebijeenkomst Voorlezen
Samen met Wapperkids en de boekhandel The Read Shop organiseert de Bibliotheek op donderdagavond 12 januari een ‘Inspiratieworkshop Voorlezen’. Doelgroep: professionals van voorschoolse instellingen. Tijdens deze avond worden voorbeelden gegeven van hoe je kan voorlezen met gebaren en gaat Wapperkids praktisch aan de slag met de deelnemers. Ruim 65 professionals zijn van de partij op deze avond!


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*