Brand in oude zwembad Kampen – *liveblog* VIDEO

Op dit moment woedt er brand in het oude zwembad De Steur in Kampen. Aan de Horstsingel zijn er grote rookwolken te zien, aldus één van de omstanders.

Er zijn zo’n 7 brandweerwagens gesignaleerd, evenals een groot aantal OVD (Officier van Dienst)-auto’s. De Horstsingel is afgezet met linten om het toegestroomde publiek op een afstand te houden. Dat staat nu aan de overkant van de gracht te kijken naar de zwart-witte wolken die uit het dak slaan. “De kleur van deze wolken oogt nogal chemisch”, aldus één van de aanwezige toeschouwers.

Foto: Remco van der Haven

UPDATE 12:07: De aanwezige toeschouwers worden nu weggestuurd vanwege de giftige rook. Inmiddels is er ook een NL-Alert uitgegaan om binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten.

UPDATE 12:30: Er wordt steeds groter opgeschaald, inmiddels zijn er 12 brandweerwagens uit de regio aanwezig. De capaciteit van onze website is ook opgeschaald, Kampenonline.nl was tijdelijk niet bereikbaar.

Tot nu toe is er nog niets bekend over de oorzaak van deze brand.Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld.

UPDATE 12:53: Voorafgaand aan de brand is door meerdere mensen een aantal jongeren van zo’n 15 a 16 jaar gesignaleerd, die een vuurtje aan het stoken waren, en hard wegrenden.

Update 13:30: Volgens de persvoorlichter van de brandweer worden voortdurend de waarden van giftige stoffen gemeten.De waarden zijn zodanig laag dat er geen gevaar voor de volksgezondheid is. Wel wordt aangeraden uit de rook te blijven.

UPDATE 14:30: De NL-alert is vanaf nu alleen nog van kracht voor de inwoners van de binnenstad van Kampen.

UPDATE 14:50: I.v.m. de brand zal de kerkdienst (om 15.30 uur) van de Geref. Gem. Kampen gevestigd 2e Ebbingestraat 3 te Kampen niet doorgaan. Ook de diensten van de verderop gelegen N.G.K. gaan voorlopig niet door.

UPDATE 15:00: I.V.M. de rookontwikkeling zijn meerdere wegen rondom het Kamper Stadspark afgesloten.

Diverse bewoners van de Kamper Binnenstad klagen op social media over het feit dat ze helemaal geen (of te laat) NL-alert bericht hebben ontvangen. Velen lazen het advies om ramen en deuren gesloten te houden via Kampenonline. Onze redactie heeft het probleem kenbaar gemaakt bij de veiligheids Regio IJsselland. Deze gaven aan het probleem te onderzoeken.. 

UPDATE 15:45: De brandweer heeft zojuist gemeld dat de brand onder controle is.

Ingestuurde video’s en foto’s:

Stefan Kroon filmde het volgende voor ons:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*