Brandweerwedstrijden IJsselmuiden

Zaterdag 18 mei hebben in IJsselmuiden brandweerwedstrijden plaatsgevonden. 19 brandweerploegen hebben gestreden op het industrieterrein Zendijk in IJsselmuiden.

De brandweer IJsselmuiden heeft voor de te strijden ploegen 2 uitdagende scenario’s bedacht; een hulpverleningsinzet in een magazijn, en een brandende veegwagen in een werkplaats. De brandweer IJsselmuiden heeft dit keer zelf geen wedstrijd gespeeld, aangezien deze de taak op zich heeft genomen voor de organisatie van deze wedstrijden.

Het eerste scenario betrof een ongeval met een heftruck in een bedrijfspand. Daarbij is een persoon onder de heftruck gekomen, en een 2e slachtoffer onder de lading van de heftruck. Tot overmaat van ramp kwam een toegesnelde werknemer/werkgever met zijn auto tot stilstand tegen een stelling, en deze vloog in brand. Vervolgens is een ladder van een installatiemonteur omgevallen waarbij de monteur overgeleverd was aan zijn uithoudingsvermogen…

De top 3 uitslag van dit scenario is:
1. post Beesd
2. post Neerijnen West
3. post Hardenberg

Bij het tweede scenario was een veegmachine in brand gevlogen in een werkplaats, waarbij de brand zich snel uitbreidde naar het kantoor van het pand. Daarbij was ook nog een medewerker in het pand aanwezig.

De top 3 uitslag van dit scenario is:
1. post Zutphen
2. Bedrijfsbrandweer Defensie post A.S.K. ‘t Harde
3. post Nijverdal

Een foto impressie van de wedstrijden met daarin de ploegen van Wezep en Genemuiden:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*