Brezo/KBS Set Up start 2017 met 1 punt in Heerenveen.

Heerenveen 6 januari – De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar werd gespeeld in Heerenveen tegen HeVoC ‘89. Brezo/KBS Set Up is de huidige koploper van de Derde Divisie B.

De eerste set begon erg moeizaam. Al snel liep Set Up een achterstand op en bleef achter de feiten aanlopen. Oorzaak hiervan was dat er niet voldoende service druk werd gelegd bij de tegenstander en er een zwakke pass lag. De set werd dan ook verloren met 25-20.

In het begin van de tweede set was er weinig verandering vergeleken t.o.v. set 1.
Weer werd er al snel tegen een achterstand aangekeken. Hans Bruins zag zich hierdoor gedwongen om drie wissels tegelijk aan te vragen. De oude garde moest plaats maken voor het aanstormende talent. Na deze wanhoopspoging werd het spel van de IJsselmuidenaren wel iets beter maar de achterstand was al te groot om het gelijk te trekken. De set werd verloren met dezelfde stand als de vorige. 25-20.

In het begin van de derde set begon Set Up beter te spelen. De twee ploegen gingen gelijk op. Bij een stand van 9-9 maakte de scheidsrechter echter een fout in het voordeel van HeVoC. Hierom ontstond enige commotie waarin een speler van Set Up een gele kaart kreeg en later rood. Deze set werd eveneens verloren. 25-16.

De vierde set verliep niet anders als de vorigen op één ding na. Er werd in deze set iets meer met lef geserveerd wat resulteerde in twee service series. Dankzij deze series wisten de IJsselmuidenaren de laatste set naar hun toe te trekken. 22-25.

De volgende wedstrijd is 14 januari tegen Steevast in Steenwijk. Hopelijk is men hier wel in staat om de overwinning mee naar IJsselmuiden te nemen.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*