Pop-up restaurant voor de voedselbank

Een unieke locatie, met een unieke brigade

De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit oefent ook op de voedselbanken steeds meer controle uit, waaronder de temperatuur van de door hen opgeslagen en uitgegeven goederen.

Voorzitter Harrie Ruigendijk: “De voedselbanken moeten aan steeds meer eisen voldoen en één van die eisen is de temperatuur van de goederen die wij uitgeven en ophalen, dit betekend dat we naar een koelwagen toe moeten, maar die moet betaald worden.” Daarom heeft de Ronde Tafel van Kampen besloten om een er een project van te maken, ‘Een koelwagen voor de Voedselbank’ en de voedselbank met een bijdrage te helpen.

Ronde Tafel 30 Kampen opent dit jaar haar Pop-Up restaurant ‘P-U-R voor 1 dag’ in de Stadsgehoorzaal. Een unieke locatie, met een unieke brigade. De enige sterrenchef van Kampen, Dennis van den Beld, zal omringd door zijn gasten op het podium van de Stadsgehoorzaal een heus ‘Michelin sterren diner’ bereiden, een volledig verzorgd 5-gangensterrendiner inclusief wijnarrangement en koffieservies. Dennis leerde het vak onder andere bij De Lindenhof, Lauswolt en de Roggebot en verdiende een Michelin ster als Chef bij het Roode Koper in 2015.

Goed doel
Met een gouden én zilveren Olympische medaille op zak die hij samen met het Nederlands kookteam in 2016 verdiende staat hij nu letterlijk op de planken voor het goede doel. Deze één-keer-in-je-leven-ervaring mag je niet missen. En het mooie is: de opbrengst van de avond gaat naar de Voedselbank Kampen. Dat ondernemers in Kampen dit initiatief een warm hart toedragen bewijst wel het feit dat alle ingrediënten en benodigdheden worden gesponsord door leveranciers uit de buurt.

U kunt ook een steentje bijdragen, want door een tafel te reserveren in het ééndaagse restaurant van de Ronde Tafel helpt u de vrijwilligers van de Voedselbank te zorgen dat iedereen in onze regio een dagelijkse maaltijd heeft.

U kunt reserveren door een mail te sturen naar: PUR.RT30@gmail.com

Dinsdag 31 januari 2017
Aanvang: 19.30 uur
Locatie: Stadgehoorzaal Kampen
Prijs: € 100,- per persoon

 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*