Brezo/KBS Set Up wint de kraker tegen Emmen’95

Zaterdag was er een mooi duel in de Oosterholthoeve, Brezo/KBS Set Up ontving de nr. 3 van de competitie: Emmen ’95. Na de verloren wedstrijd van vorige week, welke Set Up de eerste plek had gekost, was het team gebrand om niet nog meer punten te verliezen om zo toch nog de aansluiting met de nummer 1 te behouden.

Brezo/KBS Set Up moest het deze wedstrijd doen zonder hun vaste diagonaal Rik de Vries in verband met een blessure. Gelukkig kon deze positie worden ingevuld door Gerco Wijnne die het de laatste paar weken voornamelijk bij het talententeam erg verdienstelijk doet.
De wedstrijd begon erg moeizaam voor Set Up. Er werd fout naar fout gemaakt en Emmen’95 maakte hier dankbaar gebruik van. Hoewel Set Up steeds beter in de wedstrijd kwam was dit helaas te laat om nog het tij te doen keren en ging deze set verloren met een eindstand van 22-25.
In de tweede set trok Set Up de stijgende lijn door en liet zien waar toe men in staat was. De pass werd netjes bij de spelverdeler gebracht en werd er veelvuldig gescoord.
Er ontstond een voorsprong voor de IJsselmuidenaren die niet meer uit handen werd gegeven. 25-22

De derde set leek wel of Emmen het een beetje op had gegeven. Set Up bouwde gelijk vanaf het begin een riante voorsprong op en hield deze een tijd vast. Totdat de diagonaal uit Emmen ging zitten met een enkelblessure. Na wat commotie werd hij uiteindelijk van het veld gedragen. Met een 18-12 voorsprong zou deze set toch makkelijk naar Set Up gaan dacht men. Helaas, was dit niet het geval. Het leek wel alsof niemand meer wist hoe het spelletje ook alweer werkte. De mooie voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en voor dat men het wist stond Emmen op setpoint. Toch waren er nog een paar mensen die de moed niet laten zakken, met name de goedgebekte libero Arjan Kaspers spoorde iedereen nog even aan om alles op alles te zetten en de set te pakken. Dat pakte goed uit. De set werd gewonnen met 29-27
De laatste set was Emmen er klaar mee. Deze set ging zonder al te veel moeite ook naar Brezo/KBS Set Up toe in 25-19.
Een 3-1 overwinning geboekt tegen de nummer 3 is natuurlijk een goed resultaat.
De volgende wedstrijd is op a.s. 25 februari. Dan is in eigen sporthal de nummer 4 (Voorsterslag/VC Zwolle) van de ranglijst de tegenstander.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*