Deltasteur opgepeuzeld door de Walvisch.

Je hebt nederlagen, kansloze nederlagen, en nederlagen waarbij je totaal niets in te brengen hebt. Een nederlaag uit die derde categorie werd afgelopen zaterdag geleden door de mannen waterpoloërs van Deltasteur.

De nederlaag tegen Groninger studenten van “de Walvisch” was al de vierde in successie voor de Kamper waterpoloërs. In 2017 werd nog geen punt behaald. Wie dacht dat er na drie nederlagen een gemotiveerd Kamper team in het bad te zien, een team dat de slechte resultaten van de laatste weken zou willen rechtzetten kwam van een koude kermis thuis. Vanaf het allereerste balcontact waren het de Groningers die de wedstrijd in handen namen. Met snel en zuiver rondspelen van de bal, razendsnelle counters en effectief omgaan met de kansen lieten ze Deltasteur alle hoeken van het nieuwe zwembad de Steur zien.

Al na 26 seconden spelen lag de eerste bal achter doelman Michael Piest. Een minuut later stond de 0-2 al op het scorebord. Deltasteur speelde een tempo te laag, kwam niet in het spel, kreeg de bal niet goed op de midvoorpositie, en was zeer slordig in de passing. Het gevolg van dit alles was dat er na een periode spelen de stand van 0-5 op het scorebord stond. Opvallend daarbij was dat er gescoord werd door vijf verschillende spelers van de tegenpartij.

In de tweede periode scoorden de Groningers de 0-6, Michael Piest voorkwam erger door enkele prima reddingen te verrichten. Aanvallend kwam Deltasteur wel tot enige pogingen, maar in zo’n wedstrijd geldt de wet van Murphy. Ballen die er normaal nog wel eens invliegen treffen het metaal, en daarbij lag er bij de Groningers ook nog een prima doelman, die nauwelijks te verschalken was.

Zou men nog in wonderen geloven, de overmacht van de Groningers was zo groot, deze wedstrijd zou nooit meer worden gewonnen.
De spelers in het water waren machteloos, coach Andre Senz had de handdoek ook al lang gegooid. Vanaf de kant bleef het akelig stil.
In de derde periode wist Chris Bos namens Deltasteur het doel te vinden, geheel vrij door zwemmend verschalkte hij de doelman met een lobje. De bakens werden echter niet verzet. Bij 1-9 kwam er de eerste time-out van Deltasteur kant. Dat resulteerde zowaar enig effect, Erik van Dijk en Erwin Rotman scoorden. De Walvisch bracht de stand in de derde periode nog op 3-10. In de laatste periode scoorden beide teams nog eenmaal Erik van Dijk bracht de 4-10 op het scorebord, de Walvisch besloot met 4-11.

Deltasteur kan de doelstelling, een plek bij de top vijf, zo langzamerhand vergeten. Voor de winterstop was er in het oude bad nog een prima overwinning op koploper Trivia, maar sindsdien leed de ploeg louter nederlagen. Voor degradatie hoeft de ploeg niet te vrezen, daarvoor heeft men al ruimschoots voldoende punten behaald. Vasthouden van de 7e plaats die thans ingenomen wordt is zeker mogelijk, al zal er dan in de komende wedstrijden uit een ander vaatje getapt moeten worden. Volgende week is daar een mogelijkheid voor, dan gaat Deltasteur naar de Reest in Meppel, de nr. 10 in de 3e bondsklasse.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*