Café Eigenwijs maakt een statement met Park Eigenwijs

Horecaondernemer Rik Vinke is er klaar voor, de terrassen kunnen wat hem betreft weer open. Met name de overvolle parken tijdens de afgelopen dagen zijn een doorn in het oog. De televisiebeelden lieten grote aantallen mensen zien die in het park genoten van het lentezonnetje.

“De horeca kan die mensen een coronaproof plekje geven op hun terras. We kunnen de 1,5 meter waarborgen, dat hebben we als horecaondernemers ook al laten zien”, aldus Rik Vinke. “Nu moeten we verplicht ons terras gesloten houden voor onze gasten. Juist met dit mooie lenteweer willen zij graag een terrasje pakken. En voor ons als horecaondernemers zijn dit ook goede dagen voor ons.”

Om een statement te maken heeft Rik het terras van Café Eigenwijs alvast ingericht en omgedoopt tot Park Eigenwijs. Hij hoopt dat men in gaat zien dat de coronamaatregelen die zoveel beperkingen opleggen voor de horeca herzien worden. “Laten we vooral kijken naar de mogelijkheden, er kan meer dan dat nu is toegestaan, ook met inachtnemingvan het coronavirus”, zo stelt Rik Vinke.