zaterdag, juli 27, 2024

HomeRegiosportD.O.S. Kampen wint 'zespunten wedstrijd' tegen FC Horst.

D.O.S. Kampen wint ‘zespunten wedstrijd’ tegen FC Horst.

-

In een uiterst spannende wedstrijd trok de formatie van Guido Vlierhuis en Nick Karel aan het langste eind. Het duel was niet van een hoog niveau, maar de spanning vergoede een hoop.

De wind had veel invloed op het spel. In het eerste kwartier tasten beide teams af en gebeurde er weinig om de toeschouwers bij de les te houden. Pas in de 17e minuut was er een moment dat het publiek deed opleven. Rob Kabboord nam de bal rond de zestien meter aan, draaide zich vrij en schoot met een fraaie boogbal richting het vijandelijk doel. De keeper kon de bal nipt tot corner verwerken. Drie minuten later schoot Daniël van Warven net naast. Daniël werd vlak daarna door Tonny Glastra in het strafschopgebied tegen de grond gewerkt, maar scheidsrechter Keijl zag er geen penalty in. FC Horst drong pas in de slotfase van de 1e helft aan, maar tot echte mogelijkheden kwam het niet. Pas in blessuretijd wordt het elftal van Jan van den Berg echt gevaarlijk Een vrije bal dwingt keeper Wilco de Vries tot een redding. In de rebound schiet Marcel Huisman naast.

doskampenNa de rust is FC Horst dreigender. In de 52e minuut weet Dennis Folkers de paal te raken. D.O.S. slaagt erin om snel te counteren. Lenhard de Velde verovert de bal en weet de bal met een lobje bij Rob Kabboord te krijgen. Rob ziet dat keeper Valentijn Wellenberg te ver voor zijn goal staat en probeert het ineens. De bal gaat over de keeper, maar ook net over het doel. Het speltempo gaat omhoog, maar beide teams lukt het niet om te domineren. In de 59e minuut wordt de hardwerkende Rico Westendorp vervangen door Jorik Schuur. Ook FC Horst brengt op dat moment een verse kracht. Jorik staat in de 67e minuut aan de basis van de 1-0. Een handige pass van Jorik binnendoor op Daniël. De topscorer van de geelzwarten had al gezien dat de keeper opnieuw te ver voor zijn doel stond en stift de bal bekwaam en koel over de keeper heen. Twee minuten later was er de kans om de score te verdubbelen, maar het lukte Rob en Jorik niet om de keeper nogmaals te passeren. In de 76e minuut viel de gelijkmaker, die op dat moment uit de lucht kwam vallen. Een schitterende voorzet van Marcel Huisman op de net in gevallen Sini Illic wordt door Illic bij de tweede paal direct doorgetikt op aanvoerder Mathieu Tienhoven die volledig vrijstaand de bal eenvoudig kan binnentikken. D.O.S. Kampen is de kluts wat kwijt en FC Horst gooit er een schepje bovenop. Twee minuten later spat de bal uit een prachtig afstandsschot op de lat het veld in. FC Horst trekt massaal ten aanval, maar daardoor wordt de verdediging verwaarloosd en D.O.S. krijgt zo ook weer mogelijkheden. Jorik Schuur schiet in de 84e hard in de hoek en de keeper weet de bal amper te keren. D.O.S. Kampen blijft geloven in een goede afloop. In de 86e minuut wordt de bal diep gespeeld richting de aanvalslinie van de poelänten. De assistent scheidsrechter gooit de vlag de lucht in, maar scheidsrechter Keijl laat terecht doorgaan, want de bal komt terecht bij Daniël van Warven. Daniël mag de bal rustig aannemen en weet de bal voor de tweede maal deze middag over de keeper te krijgen met een prachtige lobbal.

Doelpunten: 67e 1-0 Daniël van Warven
76e 1-1 Mathieu Tienhoven
86e 2-1 Daniël van Warven