HomeRegiosportD.O.S. wint overtuigend van koploper DFS

D.O.S. wint overtuigend van koploper DFS

-

doskampen

De eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd, maar in de tweede helft schakelde D.O.S. Kampen een tandje bij. DFS was hier niet tegen op gewassen en stond binnen een kwartier na rust met 2-0 achter. De voorsprong van D.O.S. Kampen kwam niet meer in gevaar en de score werd uiteindelijk nog verder uitgebreid. Met een verdiende 3-0 overwinning als eindresultaat.

Bij DFS ontbraken enkele vaste waarden. Aanvoerder Van Walsem en Louwaars waren geschorst en in de warming-up moest ook Gregory Thijm afhaken. D.O.S. Kampen daarentegen kon weer beschikken over Maurice Vespignani, waardoor het elftal van Guido Vlierhuis en Nick Karel in de vaste basisbezetting kon starten.
DFS begon goed aan de wedstrijd en zette D.O.S. meteen onder druk. Dat er veel voetbal in het elftal van trainer Dick Peters van Ton zit werd meteen wel duidelijk. D.O.S. Kampen voetbalde zich echter af en toe goed onder de druk vandaan en kreeg via Maurice en Matthijs Winters enkele kansjes. De eerste echte kans diende zich aan in de 11e minuut. Leon Koopma zette een mooie combinatie op, waarna de bal breed werd gespeeld op Rody van Osenbruggen. Hij legde de bal panklaar op de rand van de zestien voor Mike Louwaars. Zijn schot werd met enige moeite gekeerd door keeper Wilco de Vries. Een minuut later schoot Colin Houth net naast. Enkele minuten later testte Daniël van Warven de kwaliteiten van de keeper van DFS, maar zijn inzet was een makkelijke prooi voor Bennie Geerts. In de 19e minuut moest Geerts meer moeite doen om de bal te pareren. Een fraaie voorzet van de goed spelende Emiel Diender werd doorgekopt door Lenhard de Velde. De bal kwam bij de tweede paal terecht voor de voeten van Matthijs. Geerts kon de inzet van Matthijs met een uiterste krachtsinspanning tot corner verwerken. Het spel golfde daarna op en neer en beide teams waren aan elkaar gewaagd. Het verschil op de ranglijst was op het veld niet te zien. Beide ploegen kregen mogelijkheden, maar tot doelpunten kwam het voor de rust niet.

Na de theepauze was D.O.S. de bovenliggende partij. De geelzwarten zetten DFS direct onder druk, hetgeen in de 48e minuut al leidde tot een gevaarlijke situatie. Een prima voorzet van Emiel werd op de rand van de zestien door Matthijs uitstekend aangenomen en met een fraaie voetbeweging doorgetikt op Daniël. De uitkomende keeper Geerts bracht Daniël ten val, maar de verder zeer goed fluitende jonge scheidsrechter Van der Pol zag er geen strafschop in. Twee minuten later was het wel raak. Rob Kabboord stond aan de basis van de eerste treffer. De balvaste spits gaf de bal op rechts mee op de doorlopende Wim Snippe, die een schitterende voorzet in petto had. Bij de eerste paal nam Daniël de bal ineens op de slof en schoot onberispelijk binnen. Amper twee minuten later kon Jorian Wellenberg D.O.S. al op
2-0 schieten, maar zijn inzet ging net voorlangs. In de 56e minuut werd de voorsprong wel verdubbeld. Keeper Geerts werd onder druk gezet en zijn uittrap werd opgepikt door D.O.S. Kampen. De bal werd ingespeeld op Rob, die in buitenspel positie, door mocht gaan en de bal in de korte hoek snoeihard tegen de touwen knalde. DFS wisselde Van Osenbruggen voor Marco Mauriz om zodoende meer druk naar voren te zetten. Tot veel extra druk leidde dit niet. Alleen in de 71e minuut kregen de gasten een prima kans om de aansluitingstreffer te maken. Een snelle counter zorgde er voor dat Elvin Hardeveld oog in oog kwam te staan met Wilco. De attente doelman kon zijn vingertoppen nog net tegen de bal krijgen waardoor de bal vanuit D.O.S. perspectief de goede kant van de paal passeerde. Een minuut later ging de wedstrijd definitief in het slot. Patrick Bastiaan slingerde de bal uit een kortgenomen corner prima voor. Lenhard de Velde was scherp en tikte de bal knap binnen.

Een verrassende, maar zeer terechte, overwinning op de koploper was het resultaat. D.O.S. Kampen heeft zichzelf een goede dienst bewezen en definitief afstand genomen van de onderste posities. Met elf punten voorsprong op de P/D plek kan het nu naar boven kijken. Volgende week uit tegen OWIOS wordt er echter ook weer veel inzet en strijd verwacht, maar als de poelänten hetzelfde weten op te brengen dan moet een goed resultaat er opnieuw inzitten.

Doelpunten: 50e 1-0 Daniël van Warven
56e 2-0 Rob Kabboord
72e 3-0 Lenhard de Velde

Opstelling D.O.S. Kampen: Wilco de Vries, Wim Snippe, Kees van Bruggen, Maurice Vespignani, Patrick Bastiaan, Jorian Wellenberg (74e Jorik Schuur), Lenhard de Velde, Matthijs Winters, Rob Kabboord (70e Twan Knul), Daniël van Warven (88e Leroy Krijn), Emiel Diender.