De bijzondere en meest voorkomende achternamen van Kampen

Kampen, de eeuwenoude Hanzestad aan de IJssel, wie kent haar niet? De stad met de rijke geschiedenis. Doordat Kampen vroeger sterk gericht was op de IJssel en de Zuiderzee werd het in de dertiende eeuw gezien als een vissers- en handelsstad. Vaak zeggen de achternamen van inwoners ook veel over de geschiedenis van een plaats. Wat zijn de veel voorkomende achternamen van inwoners van Kampen?

Meest voorkomende achternamen
De achternamen Dijk, Weerd en Diender zijn de drie meest voorkomende achternamen in Kampen. De top drie achternamen van Kampen verschilt van de drie meest voorkomende achternamen van Nederland. Jong, Jansen en de Vries zijn namelijk de meest voorkomende achternamen van Nederland. Dijk is wel een bekende naam en staat op de vijfde plaats van Nederland. Dijk wordt gezien als een adresnaam die verwijst naar een plek waar men vandaan kwam of een gebied of landgoed dat men bezat of beheerde. Weerd en Diender kunnen volgens de Nederlandse Familienamenbank gezien worden als beroepsnamen.

Bijzondere achternamen
In de top 20 van meest voorkomende achternamen in Kampen staan de achternamen Sleurink (15) en Kanis (5). Deze namen komen buiten Kampen niet vaak voor in Nederland. Het zijn beide adresnamen die waarschijnlijk verwijzen naar een gebied in of in de buurt van Kampen. Kolk is ook een opvallende naam die naast Kampen veel voorkomt in het nabij gelegen Zwartewaterland. Een andere bijzondere naam is Vinke, deze naam komt naast Kampen veel voor in Emmen en Enschede.

Top 20 meest voorkomende achternamen
Staat uw naam in de top 20? Let op, deze top 20 is gebaseerd op het aantal vermeldingen op Telefoonboek.nl.

1.Dijk
2. Weerd
3. Diender
4. Bos
5. Kanis
6. Berg
7. Kolk
8. Mulder
9. Vos
10. Visscher
11. Boer
12. Vries
13. Jong
14. Bruggen
15. Sleurink
16. Veen
17. Post
18. Schilder
19. Smit
20. Vinke

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*