De Bron gaat verbouwen

IJSSELMUIDEN – De gereformeerde kerk ‘De Bron’ aan de Dijkgraafstraat 4 in IJsselmuiden gaat (intern) verbouwen. De grootste verandering vindt plaats in de grote kerkzaal. Het krijgt een geheel nieuw liturgisch centrum, alle banken worden vervangen door stoelen en de gehele inrichting draait een kwart slag.

Volgens voorzitter Beent Keulen is de PKN-gemeente van De Bron daarmee straks weer klaar en modern ingericht voor de toekomst. “De verbouwingswerkzaamheden starten begin juni, vlak na Pinksteren, zodat we de startzondag van 17 september in de nieuwe setting kunnen gaan vieren. Tijdens de verbouwing kerken we in het nabijgelegen Ichthus College.”

Het aantal plaatsen na de verbouwing en herinrichting is maximaal 300. Uitgangspunt is de hoofdzaal met ruim 150 zitplaatsen. Indien nodig wordt de schuifwand naar de bijzaal geopend, waar bijna 100 zitplaatsen zijn. Door het bijplaatsen van stoelen kan het maximum van 300 worden bereikt. Ook de hal krijgt een opknapbeurt. Al met al een kostenpost van ruim een ton. Beent Keulen: “Met elkaar zijn we heel blij dat we zoiets doen in deze tijd. En ook dat we in de gelegenheid zijn om het te kúnnen doen. We zijn een enthousiaste gemeente en gaan bij de verbouwing ook zelf flink te handen uit de mouwen steken”. Kijk voor meer informatie op de website van De Bron: www. debronijsselmuiden.nl.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*