De Meeuwen verslaan KV DOS Kampen Veltman in wisselend duel

Zaterdagavond stond er voor de korfballers van KV DOS Kampen Veltman de uitwedstrijd tegen de Meeuwen uit Putten op het programma. De Meeuwen strijden nog voor het kampioenschap en DOS heeft ieder puntje hard nodig om niet in de degradatiezone te belanden.

De ploeg uit Putten begon voortvarend en namen vanaf het beginsignaal direct de leiding met mooie afstandsschoten en verzorgd spel. De Kamper ploeg kon daar niets tegenover brengen. Dit kwam met name door dat de heren Daniël Lewerissa en Matthijs Bastiaan, die vorige week beide negen keer raak schoten, volledig werden vastgezet door de verdediging van de Puttenaren. De Kamper ploeg maakte in de eerste helft een aantal onnodige fouten en wisten nauwelijks de korf te vinden. Dit resulteerde in de ruststand van 15-6, die op dat moment terecht was.

De tweede helft was totaal anders qua spel en score, DOS wist door enkele interne wissels toch het tij te keren. Doordat de Meeuwen, door de extra verdedigende druk van de Dossers, nog maar vier maal wisten te scoren in de tweede helft kroop DOS langzamerhand dichterbij. Vooral de dames van DOS zorgden voor het scorend verschil en speelden alle vier een verdienstelijke tweede helft. Met nog enkele minuten te spelen was het verschil nog drie doelpunten en leken de Kampenaren voor een verrassing te gaan zorgen, echter was de tijd tekort en was de schade die in de eerste helft was opgelopen te groot.

De eindstand van 19-15 was uiteindelijk terecht. ‘Wanneer we in het begin van de wedstrijd mee hadden weten te scoren, hadden we zomaar mee kunnen doen voor de overwinning’, was ook de conclusie van coach Herman Egberts, die toch wel enigszins zuur, maar vol vertrouwen voor de aanstaande wedstrijd van 2 maart tegen concurrent KVA uit Amstelveen het sportpark in Putten verliet.

Scores: Esther Hamberg 4, Iris van Bruggen 3, Nikita Brehler 2, Laureen Kok 2, Matthijs Bastiaan 1, Daniël Lewerissa 1, Dennis van Bruggen 1, Wesley Doorn 1

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*