Oost-Nederlandse Kampioenschappen IJGV jazz

Op zaterdag 9 februari vertrokken vroeg in de ochtend drie jazzdans selectiegroepen van IJGV richting Almelo voor de Oost-Nederlandse Kampioenschappen. Bij deze jazzdanswedstrijden werden de dansen beoordeeld op choreografie en uitvoering. In de A-en B categorie werden de dansen ook nog beoordeeld op danssant (welk gevoel uiten de dansers tijdens de dans).

De wedstrijd begon met de opmars met alle verenigingen, waarna het ochtendprogramma begon. Als eerste was de C16 groep aan de beurt, ze deden erg hun best en de dans zag er strak uit. Daarna mocht de B20 laten zien wat ze in huis hebben, ze hebben een mooie dans laten zien. Als laatste in het ochtendprogramma was de C19, ze stonden sterk op de vloer met hun dans. Het was een spannende prijsuitreiking. De C16 en C19 zijn beide op een 4e plaatst geëindigd. De B20 was in eerste instantie ook op een 4e plaatst geëindigd, maar door een fout in de telling blijken ze toch op een 3e plaats te zijn geëindigd. De beker krijgen ze op een later moment uitgereikt.

In de middag mocht de jongste selectiegroep (C13) laten zien wat ze kunnen. De C13 heeft erg hun best gedaan en zijn 9e geworden. We kijken terug op een geslaagde dag en zijn bijna klaar voor de KNGU wedstrijden. Op de foto zijn de C16, C19 en de B20 te zien.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*