De Roo (Isala’96) vierde van NL in een Kamper record

174

Van vrijdag 22 juni tot en met zondag 24 juni werd het Nederlands Kampioenschappen Atletiek in Utrecht gehouden. Voor Isala’96 stonden er 5 atleten aan de start van deze mooie wedstrijd.

Op vrijdag was het meteen de beurt aan de speerwerpers. Mark Jonker en Ilhem Tamrouti moesten zich bij de beste 8 werpen om zich te plaatsen voor de finale op zondag. Mark wist zijn speer naar 64 precies te werpen en werd 10e. Ilhem wierp de speer naar 40.30 meter er werd 13e. Beide wisten zich helaas niet te plaatsen van het NK. Op dezelfde dag verscheen (voormalig) meerkampster Gejanne Lussenburg op de 400 meter horden. Na een relatief korte trainingsperiode werd Gejanne 14e met een tijd van 1.07,26.

Zondag kwamen de korte hordenlopers in actie. Anneloes de Roo en Jeroen van Veen hadden zich beide geplaatst voor de halve finale. In de halve finale strandde “trainer” van Veen met een tijd van 15,14 seconden op de 9e plaats, terwijl de top 8 de finale behaald. Zijn “pupil” de Roo wist te vlammen in de finale, met een tijd van 14.06 seconden. Een dik persoonlijk record en tevens Kamper record. In de finale snelde Anneloes wederom naar een lage 14 seconden, 14,11. Jammer genoeg was deze tijd net niet voldoende voor een medaille. Ze werd 4e van NL.