De Roo sluit het indoorseizoen af als studentenkampioen horden

Zaterdag 2 maart stond de laatste indoorwedstrijd van het seizoen op het programma. In wederom Apeldoorn werd het Nederlands Kampioenschappen voor studenten afgewerkt. Anneloes de Roo had zowel de 60 meter horden als de 60 meter sprint op haar programma staan.

In de ochtend stonden de series van beide onderdelen op het programma. Met een tijd van 8.73 seconden op de 60 meter horden behaalde ze soeverein de finale. Voor de sprintafstand werd met een tijd van 8.01 ook vrij makkelijk de halve finale behaald. De halve finale op de sprint was het moment om te proberen het persoonlijk record aan te scherpen. En dat lukte. Met een tijd van 7.76 seconden liep ze de snelste tijd van alle dames.

Naar al 3 races te hebben gelopen, was het tijd voor de finales. In de 60 meter horden finale was ze niet te houden en liet ze de concurrentie ver achter zich. Met een tijd van 8,57 seconden werd ze Nederlands Kampioen hordenlopen. Nog geen 20 minuten later stond de 60 meter sprint finale op het programma. Met een lichte kramp in de kuit snelde Anneloes naar 7,80 seconden en werd op 0.03 seconde tweede van de Nederlandse studenten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*