Wit Blauw Green Organics wint verdiend van DOS Westbroek in matige wedstrijd (Video)

Na een voorjaarsstop mocht WBGO vanavond weer aantreden in de Reeve. Tegenstander was DOS Westbroek. Waar WBGO uit met een gelijkspel genoegen moest nemen, won WBGO ditmaal relatief gemakkelijk.

De wedstrijd was fysiek, met veel botsingen veroorzaakt door DOS, ellebogenwerk, slordig spelverloop en veel vraagtekens bij de arbitrage.
WBGO keek in de eerste fase van de wedstrijd nog tegen een kleine achterstand aan (3-5) maar wist daarna tot 8-8 te komen waarna de wedstrijd geheel in handen lag van WBGO. De wedstrijd werd te vaak stilgelegd omdat de scheidsrechter geen tegenspraak duldde, noch vanaf de kant, noch in het veld. Er waren, laten we zeggen, te vaak bijzondere beslissingen waarbij een stip werd gegeven; dit tot groot ongenoegen van het publiek en spelers.

WBGO moest strak verdedigen om DOS Westbroek in bedwang te kunnen houden. Dat deden ze goed. Aanvallend was het redelijk, en kon WB de nodige puntjes raak prikken. Met 11-10 werden de kleedkamers opgezocht.
In de tweede helft kon WBGO uitlopen tot 17-12 (na het derde kwart) en 19-15 met nog twee minuten op de klok. Met de winst in de pocket scoorde DOS Westbroek nog tweemaal. Eindstand 19-17.
Al met al geen bijzondere wedstrijd, waarin echte strijdlust ontbrak. Die is volgende week wel nodig tegen De Meeuwen, directe mede kandidaat voor plek 2 in de poule.

Scores: Jordy Last 10, Elyne Visscher 4, Maarten van Erp 1, Jelle Visscher 1, Judith Wong 1, Denice de Vries 1 Krista Fixe 1

De wedstrijd nog even terugkijken? Dat kan, Kampenonline zond afgelopen zaterdagavond de wedstrijd integraal uit via Facebook –

Wit-Blauw – DOS

Livestream vanuit sporthal De Reeve in Kampen. Wit-Blauw tegen DOS.

Geplaatst door Kampenonline op Zaterdag 2 maart 2019

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*