Nog niet zo lang geleden werd je een beetje vreemd aangekeken als je een helm droeg op de fiets. Voor sommigen onder ons is het inderdaad nog een beetje wennen. Maar tegenwoordig zien we de helm echt een opmars maken onder fietsers en e-bikers. Op de speed pedelec (e-bike tot 45 km/u) is een helm zelfs al verplicht. We zijn ons steeds meer bewust van de voordelen van een fietshelm dragen. Het is ook zeker aan te raden, je brein is je belangrijkste orgaan en die wil je toch goed beschermen? Als je twijfelt, en er zijn nog genoeg onder ons die dat wel doen, lees dan maar eens verder en mogelijk ben je hierna wel overtuigd van de voordelen.

Een helm biedt bescherming

Bij een ongeval of flinke valpartij met de fiets is de kans op hersenschade of hoofdletsel zeer aanwezig. Als je een helm draagt tijdens een ongeval is de kans op letsel en schade tot wel 70% kleiner! En als iedereen in Nederland een fietshelm zou dragen, dan zouden er tot wel 3000 minder gewonden vallen in het verkeer. Cijfers die er niet om liegen, dus overweeg een helm nog maar eens. En daarnaast kan een fietshelm je hoofd tijdens zonnige dagen bescherming tegen warmte en UV straling.

Je valt een stuk beter op

Iets waar niet iedereen meteen aan denkt bij een helm, maar je valt in het donker nog beter op als je een helm draagt. Vele merken zoals Abus fietshelmen zijn voorzien van led verlichting en hebben sommige helmen zelfs reflectie. Genoeg redenen om eens langs een fietshelmspecialist te gaan en een helm te scoren, want veiligheid gaat voor alles.

De helm als style item

Bij een helm denk je niet meteen aan een fashion item, maar let eens goed op onderweg als je op de fiets zit. De fietshelmen die je onderweg tegenkomt zijn niet zo oubollig meer. Tegenwoordig zijn er echt stylevolle helmen in heel veel kleuren te verkrijgen. Bekende merken zoals Abus helmen Ook is de vorm al lang niet meer de foute pothelm zoals we die van vroeger kennen.  Er is vast een toffe fietshelm, die helemaal past bij jouw style.