Deltasteur begint met nederlaag in het nieuwe bad. (Video)

Het is de waterpoloërs van Deltasteur niet gelukt om de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe bad in een overwinning om te zetten. Tegen het sterke Neptunia ’24 bleef de Kamper ploeg met lege handen achter: 7-11

Vooraf werd de wedstrijd al als moeilijk ingeschat. Tegen het team uit Sneek leed Deltasteur de laatste twee seizoenen louter nederlagen. Daar waar Deltasteur mikt op een topvijf positie in de derde bondsklasse, gaat de ploeg uit Sneek meedoen om het kampioenschap, waarin het concurrentie heeft van EZC Enschede en Trivia Groningen. Juist tegen die ploeg uit Groningen behaalde Deltasteur in de laatste wedstrijd in de “oude Steur” een knappe overwinning. Het nieuwe jaar werd echter slecht begonnen met een nederlaag tegen VKC’03 in Ootmarsum.

Erik van Dijk probeert tussen vier verdedigers te scoren.

Deltasteur begon slecht aan de wedstrijd, al na 21 seconden lag de eerste bal achter doelman Michael Piest. Toch werd die eerste periode goed afgesloten, treffers van Erik van Dijk en Erwin Rotman zorgden voor een 2-1 stand.
In de tweede periode wist Neptunia de wedstrijd compleet naar zich toe te trekken. Liefst vijfmaal op rij scoorden de Snekers voordat Erik van Dijk iets terug wist te doen. Met een stand halverwege van 3-6 moest het roer om bij Deltasteur. De midvoor werd niet meer bereikt en de Kampenaren wisten geen raad met de verdediging van Neptunia.

Deltasteur midvoor Erwin Rotman in gevecht met Neptunia verdediging.

Toen Deltasteur direct in de derde periode een tegentreffer incasseerde besloot trainer Andre Senz de aanvallende tactiek te wijzigen. Een tweede midvoor moest de aanspeelmogelijkheden verbeteren. Dit had direct wel enig resultaat. Erik van Dijk scoorde de 4-7, welke echter weer werd gevolgd door een tegendoelpunt. Sjoerd Eenkhoorn bracht de 5-8 op het bord waarmee de derde periode werd afgesloten.
Een achterstand van drie doelpunten is in theorie nog wel overbrugbaar, maar Neptunia bracht de marge al snel op vier. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Sjoerd Eenkhoorn tekende in het vervolg nog twee treffers aan, en ook de Snekers scoorden nog tweemaal, waarmee de eindstand op 7-11 werd gebracht.
Volgende week reist Deltasteur af naar Emmen voor de wedstrijd tegen “de Kikker”, een week later ontvangt de ploeg “de Walvisch” uit Groningen. Beide teams zijn op de ranglijst concurrenten van Deltasteur, er zullen dus resultaten geboekt moeten worden om de aspiraties, een top vijf plek, gestalte te geven.

Bekijk de reportage van Joop van Dijk en Hardo Junte in de player hieronder.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*