Deltasteur Masters gangmakers in Heerenveen

Voor de 6e ronde van het Zuyderzee Masters Circuit togen 14 zwemmers en zwemsters van Deltasteur naar Heerenveen. Al voor aanvang van de wedstrijd bleek iedereen er zin in te hebben. Eerst werd goed ingezwommen. Na binnenkomst van de jury werden er 3 jubilarissen gehuldigd. Zij verrichtten maar liefst 25 jaar jaar vrijwilligerswerk als official bij zwemwedstrijden. En ze zijn nog niet van plan om te stoppen. Zonder officials geen wedstrijd, dus een luid applaus was bij deze huldiging zeker op zijn plaats.

De 19-jarige Desiree Rave debuteerde bij de Masters. Het Masterszwemmen is voor zwemmers van 20 jaar en ouder, maar omdat Desiree dit kalenderjaar 20 wordt, mag zij al meedoen. Ze was de jongste deelnemer van de wedstrijd. De oudste deelnemer was de heer Klaas Prins uit Steenwijk, geboren in 1928 en uitkomend in de leeftijdsklasse 90+.
Desiree werd door de hele ploeg fanatiek aangemoedigd en zwom op de 100m rug naar een 3e plaats. Op de 100m school werd ze 4e en ze sloot de wedstrijd af met een 6e plaats op de 100m vrij. Haar tijden waren de snelste van de afgelopen 2 jaar.

Gedurende de wedstrijd werden er veel spannende races gezwommen.
Tien persoonlijke records werden verbroken door Pieter Bardelmeijer (H45+, 2x), Nienke Fuite (D20+, 1x), Patrick de Jonge (H30+, 2x), Tom de Lange (H25+, 1x), Gea van der Schaaf (D40+, 2x) en Eline Vossebelt (D25+, 2x). De Masters werden vier keer 1e, zes keer 2e en acht keer 3e.

Het slotspektakel van de wedstrijd was de 4x50m vrije slag estafette. Namens Deltasteur kwamen 2 ploegen in actie. De vermoeidheid was te voelen en er werd ook zo’n 4 seconden boven de inschrijftijden gezwommen. Echter behaalden zowel de heren ploeg H120+ (Tom de Lange, Bob Potkamp, Pieter Bardelmeijer en Patrick de Jonge), als de gemixte ploeg G160+ (Gea van der Schaaf, Sander de Velde, Margriet Leeffers en Alistair Critchell) toch nog de hoogste trede van het podium.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*