Zaterdagavond werd op sportpark Middenwetering de altijd beladen stadsderby tussen Go-Ahead Kampen en KHC afgewerkt. Vooraf was er een verbod op vuurwerk afgekondigd door de KNVB. Daar hielden de supporters van beide partijen zich aan deze avond, en afgaande op de verlagen die we  van beide verenigingen binnenkregen hielden de beide elftallen in het veld zich ook aan deze opdracht. De belangen waren groot, en beide ploegen bivakkeren in de onderste regionen van de 1e klasse D en kunnen de punten goed gebruiken. Uiteindelijk eindigde de tamme derby onbeslist in 1-1. Beide ploegen een puntje gewonnen of wellicht toch twee verloren? Wij publiceren de verslagen van Robert Hamer en Tjibbe van Dijk in één verslag.

Verslag door Robert Hamer (Go-Ahead Kampen), foto’s Willibrord Schleiffer:
Op voorhand waren de belangen groot bij deze Kamper stadsderby. Beide ploegen beleefden tot op heden een zeer moeizaam seizoen en zowel GAK als KHC konden de punten heel hard gebruiken. De blauw-witten begonnen goed en geconcentreerd aan de wedstrijd. In de 1e minuut ging een volley van spits Ozhan Kardag naast. KHC verraste de rood-gelen door met het hele elftal hoog op te staan. De laatste linie van de ploeg van hoofdtrainer Herman Oosterhaar stond telkens maar een meter of vijf van de middenlijn af. Go-Ahead Kampen kwam hierdoor niet in haar spel en het niveau van de thuisploeg was erg matig. Na 20 minuten spelen werd een goed genomen vrije trap, vanaf de rechterkant van het veld, ingekopt door de vanavond uitstekend spelende centrale verdediger Durk van der Leest, maar zijn inzet ging naast. In de 29e minuut was het wel raak voor KHC. Een prima steekpass werd goed afgemaakt door oud Kowetter Livai Vos, 0-1. De voorspong was op dat moment volkomen terecht. Pas in de 37e minuut kreeg GAK haar eerste kans van de wedstrijd. En dit was meteen een hele grote. Wilbert Wessels mocht alleen op doelman Jorian van Dijk afgaan, maar de normaal zo trefzekere spits schoot de bal tegen de lat. Na 44 minuten spelen had Samir Merraki een prima actie in huis, maar zijn schot ging naast. Kort daarna leek Nick Hendriks de 1-1 binnen te koppen, maar vanaf drie meter kopte hij de bal tegen de paal. Ruststand 0-1.

Na rust een totaal ander spelbeeld. KHC werd door Go-Ahead Kampen teruggedrongen. In de 49e minuut een schot van Wessels en van Dijk pareerde zijn inzet. Vier minuten later ontsnapte KHC aan de gelijkmaker toen een hard schot van Merraki via een verdediger net langs de voor GAK verkeerde kant van de paal ging. Na 56 minuten spelen kwam Laurens van Keulen (terug van griep) in het veld voor Mick Strieker. Na een fout van Timothy Fechter kon Vos schieten, maar zijn inzet ging over. In de 66e minuut volgde er een dubbele wissel aan de kant van de rood-gelen. Arjan Wiegers en Tim Sleifer kwamen in het veld voor Nick Hendriks en Timothy Fechter. Na een scrimmage kreeg Kardag een goede mogelijkheid, maar de bal ging naast. In de 74e minuut probeerde Merraki het nog maar eens, maar een goed blok voorkwam een doelpunt. De thuisploeg werd sterker en in de 75e minuut kreeg Dennis van der Wal een uitstekende kans, maar hij schoot de bal in vrijstaande positie uit een corner naast. De druk op het doel van doelman van Dijk nam steeds verder toe. Na 76 minuten spelen ging Wiegers goed langs zijn tegenstander en zijn voorzet kwam ongelukkig tegen de hand aan van Leroy Knol. Arbiter van Kraaij wees naar de stip en GAK kreeg een strafschop toegewezen. Wessels wist hier wel raad mee en hij schoot de bal uitstekend in de onder hoek, 1-1. In het laatste kwartier gebeurde er niks noemenswaardig meer en zo eindigde deze Kamper stadsderby in 1-1. Over de hele wedstrijd gezien was dit een terechte uitslag en beide ploegen konden hiermee leven.

66e min Tim Sleifer voor Timothy Fechter

Gele kaarten: Nick Notrot (KHC) en Mitchell Hooisma (KHC)

KHC weet zichtbare zege niet over de streep te trekken

KHC en Go-Ahead hebben zaterdagavond allebei een punt overgehouden aan de matige stadsderby. KHC bouwde vanaf het begin signaal een veldoverwicht op, en was in de 1e helft de bovenliggende partij. Al in de 2e minuut kreeg het een dot van een kans via Ozhan Kardag, die een harde inzet rakelings naast schoot. KHC kreeg mogelijkheden, in de 21 minuut weer een enorme kans. De bal werd vanuit een hoekschop voor het doel gebracht. Een harde kopbal van Durk van der Leest ging maar net naast. KHC kwam dan ook verdient op 0-1. Tom Diender bediende met een fraaie actie Livai Vos die even zo fraai af ronde. KHC claimde in die fase nog een strafschop wegens een overtreding op Mitchell Hooisma maar kreeg deze niet.  Go-Ahead had het moeilijk de 1e helft het voetbalde onrustig maar kreeg wel 2 enorme kansen om op gelijke hoogte te komen. Een inzet van Nick Hendriks raakte zelfs de paal, en daarmee kwam KHC goed weg. Na de rust een ander wedstrijd, die mede bepaald werd door de harde wind. KHC kon het harde werken dat het de 1e helft toonde niet volhouden en Go-Ahead ging op zoek naar de gelijkmaker. Jelle Ruppert werd gebracht voor de moegestreden Tom Diender. ( Jelle kwam speciaal terug van wintersport en had net 8 uur in de auto gezeten, klasse!! ). Wat later mocht ook Karim Gabara zijn rentree maken na een lange schouderblessure. In de matige 2e helft kwamen beide teams niet tot grootse daden. Go-Ahead kwam toch nog op gelijke hoogte, middels een makkelijk gegeven strafschop wegens aangeschoten hands. Zo eindigde een matige sfeerloze stadsderby zonder vuurwerk. Zowel buiten als binnen het veld. Scheidsrechter Alex van Kraaij floot helemaal niet slecht maar het was allemaal wat eenzijdig vandaag.

Resumerend: KHC heeft een punt gepakt bij Go-Ahead Kampen en verlaat door dit resultaat de laatste plek op de ranglijst. Het speelde een goede 1e helft, maar na rust zakte het ver weg. De tegenstander maakte een zeer matige indruk en zal net als KHC nog flink aan de bak moeten voor klasse behoud. Het zit KHC soms ook niet mee, nu weer een strafschop tegen in de slotfase. Nu even een korte competitie stop. Op 22 en 29 februari geen competitie voetbal voor KHC. Wel speelt het donderdagavond a.s. 20 februari een oefenwedstrijd tegen Be’Quick 28 uit Zwolle.