Dik verdiende zege voor KHC

KHC morste zaterdagmiddag met de kansen die het kreeg tegen een matig Dos’37 uit Vriezenveen. Vooraf was men beducht in Kampen, want vaak was Dos’37 een niet te kloppen ploeg. De laatste thuiszege stamde zelfs uit 2005, toen men elkaar trof in de 2e klasse.

KHC ging fel van start en kreeg al direct een dot van een kans om de score te openen. Een inzet werd maar ternauwernood gered door de Vriezenveense sluitpost. Een paar minuten later een kans voor Jeffrey de Nooijer op aangeven van de prima spelende Leroy Knol. Maar ook deze kans ging in rook op. KHC dat wel heel veel kansen kreeg in de 1e helft morste met de mogelijkheden en deed zich zelf tekort. In de 9e minuut weer een dot van een kans voor de Nooijer maar de bal schoot hem van de voet en was de inzet niet hard genoeg. Wat later in de wedstrijd had Durk van der Leest een uitstekende mogelijkheid, maar zijn kopbal belande tegen de lat. KHC ontbrak het aan geluk in de 1e speelhelft. Toen wat later Jeffrey de Nooijer onderuit werd gehaald binnen de beruchte lijnen dacht heel KHC al aan een voorsprong want de bal ging op de stip. De inzet van de Nooijer was echter niet zuiver en te zacht, en dus een prooi voor de Dos’37 doelman. Op slag van rust nog een mogelijkheid voor Jarron de Lange via een individuele actie, maar KHC kwam weer niet op voorsprong. Na de thee een zelfde spelbeeld met volop kansen voor KHC. In de 63e minuut werd er gewisseld bij KHC de moe gestreden de Nooijer werd vervangen voor de Ibrahim Tuncer. De langdurig geblesseerde speler kon eindelijk zijn rentree maken, en was direct bepalend voor de ploeg. In de 78e minuut maakte hij de 1-0 via een perfecte lob over de doelman die kansloos was. Dos’37 probeerde het nog wel even, maar KHC was de betere ploeg zaterdagmiddag. In de slotfase was het invaller Bjorn van Enk die de 2-0 maakte na uitstekend voorbereidend werk van de ander invaller Karim Gabara. Zo waren de invallers zaterdagmiddag van grote waarde voor KHC.

Resumerend: KHC heeft zaterdagmiddag dik verdient gewonnen van Dos’37, in een uiterst sportieve wedstrijd. Prima geleid door scheidsrechter Lennart Fledderus uit Steenwijk. Het maakte het zichzelf wel moeilijk door ruimschoots te morsen met de kansen die het kreeg. Maar ook paal en lat stonden in de weg.
Man van de wedstrijd – Ibrahim Tuncer

Volgende week wederom een thuiswedstrijd. Dan komt koploper NSC uit Nijkerk op bezoek. Als KHC weet te brengen wat het zaterdagmiddag liet zien, dan valt er zeker wat te halen.

De wedstrijd op Sportpark De Venen begint wederom om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J. Vredevoogd uit Roden. Na afloop is er muziek in de kantine met zanger Jac Ruiten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*