District finale vierde divisie dames Turnen IJGV/ Wilhelmina

Zaterdag 30 mei werd de district finale dames Turnen gehouden in Lelystad waar Cindy van Ingen en Merel de Groot meededen. Het was voor deze meiden al een hele prestatie dat ze zich geplaatst hadden voor deze finale.

Cindy was in de eerst ronde aan de beurt in de categorie Jeugd 2. Ze begon de wedstrijd aanvankelijk goed, maar daarna maakte ze toch een paar fouten op brug en balk. Ze herpakte zich wel goed en maakte de oefeningen goed af. Zoals Cindy zelf zei: ‘Ik heb vandaag niet helemaal mijn dag.’ Desondanks zette ze op de vloer een mooie oefening neer wat een mooi cijfer opleverde. Cindy werd 14e van een deelnemersveld van 15 meiden. Weer een ervaring rijker.

Merel de Groot kwam later die dag aan bod en turnde een stabiele wedstrijd waarin ze liet zien dat ze zeker thuis hoorde in de district finale. Op balk liet ze helaas punten liggen, maar ze scoorde op brug, sprong en vloer mooie cijfers. Op sprong was ze zelfs 4e. En op brug liet ze een nieuw element zien. Als afsprong turnde ze voor het eerst een salto ½ draai. Merel eindige als 15e in een deelnemersveld van 26 meiden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*