DOS Kampen behaalt belangrijke zege onder zware omstandigheden

DOS had het moeilijk tegen Be Quick’28. De ploeg van Edwin van Nijen is in vorm en heeft sinds 20 oktober vorig jaar niet meer verloren. Dat was te merken, want met het zelfvertrouwen van de spelers zit het wel goed. Helaas konden beide teams niet in de sterkste formatie aantreden wegens blessures en een schorsing. Ook maakte de harde wind die dwars over de volle lengte van het veld raasde mooi voetbal onmogelijk.

Dominant Be Quick’28
De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. Met de wind in de rug zette het DOS vast. Al in de 3e minuut ging een afstandsschot van aanvoerder Frank Oosterhof net over. Het eerste kansje van DOS liet niet lang op zich wachten. Vanuit een corner kwam Allan Bakker in scoringspositie, maar hij raakte de bal maar half. Be Quick’28 had meer balbezit en was de bovenliggende partij. Een vlammend schot van Sander Aarten van circa 25 meter was de tweede waarschuwing, maar ook dit keer ging de bal hard over het doel. In de 25e minuut was er een scrimmage vlak voor de doellijn van Kamper goalie Kevin Dijkstra. De attent keepende doelman was eerder bij de bal dan Thymo Oorburg. Vanuit de omschakeling wist DOS zich een keer onder de druk uit te spelen. Rond de middellijn kwam Cris Westerkamp, die een prima wedstrijd speelde, in balbezit. Hij snelde richting de vijandelijke zestienmeter en zag Twan Knul op rechts gaan. Twan zijn inzet in de korte hoek werd door doelman Teko Malanda tot corner verwerkt.

Wind speelt ook bij de doelpunten een rol
Het publiek kreeg in de eerste dertig minuten geen grote kansen te zien. Die bewaarden de spelers tot de eindfase van de 1e helft. Een snelle counter in de 35e minuut van de rood zwarte brigade staat aan de basis van het doelpunt. Door goed ingrijpen van een DOS verdediger lijkt de kans feitelijk al verkeken. Totdat de bal voor de voeten beland van Frank Oosterhof. Hij krijgt de bal voor zijn mindere linker, bedenkt zich niet, en schiet het leer hard, door de wind gedragen, in de verre bovenhoek. Kevin kon de bal alleen nog maar nakijken en had totaal geen kans. Drie minuten later bediende Erik Rotman met een uitstekende dieptepass Twan. Zijn mandekker verkeek zich door de wind op de bal, waardoor de behendige spits er met de bal vandoor kon. Twan snelde het strafschopgebied binnen en knalde de bal hard in de verre hoek tegen de touwen.

De tweede helft was nog meer net begonnen. Dit keer had DOS de wind mee. Christian Riemens zette over rechts een combinatie op met Frank Jansen. Christian, doorgelopen tot bijna de achterlijn, kreeg de bal keurig terug van Frank en mocht een voorzet afleveren. De gegeven bal was van matige kwaliteit en kwam in de voeten terecht bij Mick Francken. Maar doordat de wind enigszins greep kreeg op de bal raakte de goed spelende Francken de bal volledig verkeerd en schoot de bal ongelukkig in eigen doel.

Spannend tot het eind
Met deze vroege voorsprong en de wind als extra krachtbron was de gedachte voor de hand liggend dat DOS de score verder zou uitbreiden. De poelänten zetten Be Quick’28 vast op eigen helft. De thuisploeg had in het eerste kwartier van de tweede helft erg veel moeite om van de eigen helft af te komen. Allan Bakker nam in de 53e minuut met een mooie passeeractie het initiatief. Vanuit de hoek omspeelde hij zijn tegenstander en met een schitterend schot in de verre hoek moest keeper Malanda tot het uiterste gaan om de bal uit zijn doel te boksen. Even later mocht de keeper weer in actie komen dit keer op een inzet van Twan. Nu bracht hij met de voet redding. Be Quick’28 bleef er in geloven en kreeg af en toe kansen. Kevin keepte attent en maakte doelpogingen van Bram Bemboom en Sander Aarten onschadelijk. Zo bleef het tot de slotfase uiterst spannend. Doelpunten vielen er echter niet meer. En zo nam DOS opnieuw een lastige hobbel op weg naar het kampioenschap. Maar zo ver is het nog niet. Volgende week wacht de IJsselderby (thuis tegen IJVV) en dan staan duels tegen Vroomshoopse Boys (thuis) en WVF (uit) op het programma. Maar de vooruitzichten zijn positief.

Foto – Frans Habekotté‎

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*