Off day Wit-Blauw/Green organics levert toch nog een punt op

Zaterdag stond voor de selectie de wedstrijden tegen KVA op het programma. WBGO2 speelde een goede en aantrekkelijke wedstrijd en won met 17-13. Vervolgens moest WBGO1 aantreden tegen de ploeg die een na laatste in de poule staat. De uitwedstrijd werd eenvoudig gewonnen, dus de verwachting was dat het nu ook niet heel lastig zou worden. Het tegendeel bleek echter waar en ontsnapte WBGO aan een nederlaag. Het werd 22-22.

In tegenstelling tot vorige week speelde WBGO slordig en was het rommelig. De eerste twee doelpunten waren strafworpen, eerst voor KVA daarna voor WBGO genomen door Jordy. KVA kwam op 1-2, Jelle kon een opgebouwde aanval mooi afronden waarna Jordy kort onder de korf wist te scoren. Na het eerste kwart werd de eerste time out al aangevraagd, KVA maakte kort daarna middels een doorloopbal 3-4, Jelle kreeg een strafworp 4-4, waarna KVA op twee punten voorsprong kwam 4-6. Een strafworp wederom van Jelle bracht de stand op 5-6, KVA maakte 5-7 waarna Jordy een strafworp nam 6-7. Krista wist van afstand achter de korf te scoren en trok de stand weer gelijk. Weer kreeg WBGO een strafworp en zette Jelle de stand op 8-7. Kort daarna kwamen twee spelers van KVA in botsing met elkaar en werd de wedstrijd enige tijd gestaakt. Elyne kon daarna raak schieten en bracht de stand op 9-7. KVA kon gelijk wat terugdoen (9-8).

De laatste minuten van de eerste helft kon WBGO de afstand houden door afstandsschoten van Maarten, Elyne (tweemaal) en Jordy. De kleedkamers werden opgezocht met 13-10.
De tweede helft gaf eenzelfde beeld als de eerste helft. Waar normaalgesproken de ballen regelmatig de korf in vliegen, werd er met moeite gescoord en werd er slordig gespeeld. De bal werd te vaak onderschept door KVA. Jordy wist met twee afstandsschoten de marge op 15-11 te brengen en Elyne kon deze voorsprong behouden met haar afstandsschot, 16-12. KVA werkte hard om aan te sluiten, Jelle maakte de 17-14 van afstand maar daarna kantelde de wedstrijd in het voordeel van KVA. KVA wist vijf keer op rij raak te schieten en op voorsprong te komen, 17-19. Er werd van de kant van WBGO veelvuldig gewisseld in de hoop op een andere dynamiek in het veld met dito scoringskansen. Jordy scoorde de 18-19 en KVA kreeg een discutabele strafworp waardoor ze op voorsprong kwamen. Elyne maakte een doorloopbal en zette de stand op 19-20. KVA rook kansen en maakte de 19-21. Twee sterke aanvallen werden door Maarten mooi afgerond, 21-21. Met nog maar enkele minuten op de klok maakte KVA 21-22. Elyne wist WBGO van verlies te behoeden door de gelijkmaker te scoren. Hierdoor pakte WBGO toch nog een punt.

Het was al met al geen beste wedstrijd. Genoeg stof tot nadenken voor trainer Marc Houtman. Er zijn nu twee weken rust en op 2 maart ontvangt WBGO DOS Westbroek. WBGO blijft de derde positie houden in de poule.

Scores: Jordy Last 7, Elyne Visscher 6, Jelle Visscher 5, Maarten van Erp 3, Krista Fixe 1

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*