Dos Kampen jubileumloop

Morgen, 21 december, viert DOS Kampen haar 90ste verjaardag! ’s Avonds is dan de aftrap van de festiviteiten omtrent dit jubileum op sportpark De Maten. Voorafgaand aan het avondprogramma is er een Jubileumloop vanaf Brunnepe naar De Maten.

Negentig jaar geleden is DOS ontstaan is de Kamper volkswijk Brunnepe. Om precies te zijn op een bankje voor de Noorderkerk aan de Noordweg. Om daar vandaag de dag nog even bij stil te staan organiseert DOS morgen in de vooravond een wandeling vanaf de Noorderkerk via De Singel (waar DOS jarenlang gevoetbald heeft) naar sportpark De Maten waar men al sinds de zeventiger jaren speelt.

Veel jeugdspelers hebben al aangegeven mee te lopen in de stoet en met de nodige begeleiding van onder andere voorzitter Arend Runia en bestuurslid Marjolein van der Vinne bestaat het zeker uit zo’n 200 man/vrouw. Arend Runia: “Hier zie je weer dat een Dosser zich snel kan verenigen. Relatief kort geleden in dit idee ontstaan en nu staan we daar straks met een paar honderd leden. Prachtig!”

Bij aankomst op sportpark De Maten is er voor iedereen een hapje en drankje. Dan is er meteen aansluitend de start van het avondprogramma waar naast een DOS quiz ook nog een uiteenzetting van de diverse activiteiten die gehouden worden tijdens het komende jubileumjaar, waaronder op 10 juni het internationale Hanzetoernooi met als afsluiting de jubileumwedstrijd tegen de oud-internationals.

Iedereen die wil meelopen is van harte uitgenodigd om aan te sluiten. Men verzamelt woensdag 21 december om 18.15 uur bij de Noorderkerk waar men om 18.30 uur vertrekt richting De Maten.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*