De eerste ‘Van Dromen naar Doen’-sessie is een feit!

Het afgelopen jaar werden ongeveer 20 inwoners van de gemeente Kampen door ‘onze’ Diana de Groot (UITverGROOT) https://www.facebook.com/DromenvanKampen geïnterviewd over hun persoonlijke droom én die voor de Kampen. Dat leverde stuk voor stuk prachtige gesprekken en verhalen op die onder andere via Kampenonline werden gepubliceerd.

Veel dromen zijn uitgesproken. Maar waarom al die mooie ideeën bij woorden en gedachten laten? Op de schappen laten liggen? Waarom niet in de praktijk brengen en omzetten in (duurzame) daden? Ja, waarom eigenlijk niet?

En zo kwam vorige week woensdagavond een aantal van de geïnterviewden in Theater de Bakkerij (Kampen Tourist Info) bijeen met als doel om aan de hand van een ‘Van Dromen naar Doen’- sessie ideeën te inventariseren waarmee één of meerdere dromen gerealiseerd kunnen worden. Een willekeurige weergave van de uitgesproken dromen: het nóg aantrekkelijker maken van de Maandagmorgenmarkt, het ontwikkelen van een toeristische wandelroute, de Burgel bevaarbaar maken, waardering van alle talenten, creativiteit terug in het onderwijs, rotonde om de Stadsbrug, bedrijven nemen een kunstenaar in dienst en het realiseren van een sociaal ontmoetingsplein (bij voorkeur de Nieuwe Markt).

De Nieuwe Markt als sociaal ontmoetingsplein!
Deze droom werd, aangevuld en gecombineerd met een aantal andere dromen, door de deelnemers uitgewerkt. Tientallen ideeën werden ‘losgelaten’ om de inrichting van dit plein te realiseren. Het betrof zowel gangbare tot volledig out-of-the-box voorstellen. Na categoriseren ervan blijkt dat een aantal ervan zelfs al in gang gezet kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het inrichten van een terras tijdens de Maandagmorgenmarkt, het plaatsen van bankjes en bloembakken, activiteiten voor scholen op de Nieuwe Markt laten plaatsvinden, weer (muziek)voorstellingen op de muziektent laten plaatsvinden. Maar ook ideeën die langere realisatietijd nodig hebben werden geïnventariseerd, als bijvoorbeeld het autovrij maken van de Nieuwe Markt of een markthal plaatsen waarin pop-upstores voor kunstenaars of lokale producten verkocht worden. En, wat denk je van een stadsfontein? Een waardevolle avond met tal van creatieve ideeën, waarvan een aantal nu al in de praktijk kan worden gebracht. Alles met het doel om de Nieuwe Markt aantrekkelijker, functioneler en nog gezelliger te maken. En daarmee Kampen.

Alle ideeën worden samengevat en vastgelegd in een verslag en gedeeld met de deelnemers, waarna in een volgende bijeenkomst wordt besproken in hoeverre realisatie ervan haalbaar is of nog verder uitgewerkt moet worden. Heb je zelf ideeën die bijdragen aan een nóg mooier Kampen? Laat het ons dan weten via de facebookpagina https://www.facebook.com/DromenvanKampen In het eerste kwartaal van 2017 wordt een volgende ‘Van Dromen naar Doen’-sessie georganiseerd. Hier ben je van harte welkom!

Gehonoreerd door Cultuurfonds Kampen
Op dezelfde dag van de ‘Van Dromen naar Doen’-sessie werd meegedeeld dat een aanvraag voor financiële tegemoetkoming voor het initiatief ‘Dromen van Kampen’ door het Cultuurfonds Kampen is gehonoreerd! Dat betekent dat, naast waardering en erkenning om dromen uit te spreken en zelfs te delen, het initiatief uitgebreid kan worden met andere activiteiten. Op 10 januari wordt tijdens een speciale bijeenkomst door de voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Commissaris der Koning mevrouw Ank Bijleveld-Schouten, een cheque uitgereikt.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*