DOS laat kostbare punten liggen en speelt voor het eerst gelijk

Door: Jan de Vries / Foto: Dos

Na het verlies van vorige week bij WVF (1-0) was het de vraag hoe de formatie van Edwin Kwakkel en Marcel Post zich zou herstellen tegen een op papier makkelijkere tegenstander. En niet te vergeten betere omstandigheden. Tegen DZSV was de wind geen spelbreker en bovendien werd er op kunstgras gespeeld. Omstandigheden die goed voetbal mogelijk maken. Helaas kwam de theorie niet overeen met de praktijk. DOS kon opnieuw niet overtuigen en het gelijkspel was terecht.

En DOS kwam nog wel zo goed uit de startblokken. Erik Rotman stuurde met een verre trap Twan Knul de diepte in. Hij gebruikte zijn lichaam goed en snelde de zestien binnen. Zijn schot werd door keeper Bram Wolters gepareerd, maar wel losgelaten. In tweede instantie schoot Twan nipt over. Het eerste gevaar van DZSV liet niet lang op zich wachten. In de tiende minuut ging een inzet van Max Tamboer via een DOS verdediger net naast.

In de eerste fase van de wedstrijd probeerde DOS de tegenstander snel vast te zetten. Toch wist DZSV daar best goed mee om te gaan. Aanvallend hanteerde de ploeg van Bas van Londen vaak de lange bal. Verdedigend had DOS daar regelmatig moeite mee. Kansen voor beide teams waren zeldzaam.

Mark Westerhof probeerde het in de 25e minuut met een afstandsschot. Ook nu liet de keeper de bal weer los. In de rebound was Timo Petersen nog dreigend, maar de bal kon nu door doelman Wolters knap tot corner worden verwerkt.

Pas in de slotminuten voor de theepauze drong DOS nogmaals aan. Dit keer via een snelle counter. Allan Bakker liet de bal aan Twan en sprintte zelf richting het vijandelijke doelgebied. Inmiddels was Twan met de bal hard op weg richting strafschopgebied. Hij zag dat Allan voor hem ruimte maakte en ging voor eigen succes. Op het moment dat Twan de bal hard richting de tweede paal schiet fluit Kiremit voor een overtreding van Allan. Het vizier van Twan stond op scherp want de bal knalde via de binnenkant van de paal in de goal.

DOS kwam goed uit de kleedkamer. Timo omspeelde drie tegenstanders met een knappe actie. Zijn schot ging vervolgens over. Even later creëerde Allan zich een kans. Hij snijdt snel naar binnen en dreigt vanuit de zestien te schieten, maar helaas speelt hij de bal iets te ver voor zich uit. Weg kans.

Maar ook DZSV laat zich aanvallend zien. Max Tamboer brengt de bal prima voor. Chieljan Nijman poeiert de bal vol op de kruising. DOS komt met de schrik vrij. In deze fase van de wedstrijd wordt het spel steeds rommeliger met over en weer nogal wat balverlies. Het fluitniveau van de scheidsrechter gaat mee in dit spel. De geelzwarten vergeten om met verzorgd voetbal de aanval te blijven zoeken. En gaan mee in het spel van DZSV. Af en toe is er een kleine mogelijkheid, maar een uitgespeelde aanval en een echte kans hebben de poelänten niet afgedwongen.

En zodoende bleef het scorebord op 0-0 staan. Het enige bijzondere aan deze stand is dat het het eerste gelijke spel is in een competitiewedstrijd onder leiding van Kwakkel en Post. Na 52 competitiewedstrijden nu eindelijk een gelijkspel. Of het een record is in de clubgeschiedenis weet ik niet, maar bijzonder is het wel. Helaas schiet DOS er weinig mee op en komt concurrent Sparta Enschede steeds dichter bij. De achterstand is in twee weken teruggedrongen van 7 naar 2 punten. De uitwedstrijd tegen De Esch (inhaalwedstrijd en laatste duel uit de 2e periode) wordt daarmee extra belangrijk.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*