DOS voetbalt lekker mee, maar staat wel weer met lege handen

Door Jan de Vries

 

Voor het eerst in dit prille voetbalseizoen kwam er een potentiële titelkandidaat naar De Maten. Als men puur naar de ranglijst keek werd dat niet gelijk duidelijk, want net als DOS had DTS Ede vier punten. Beide teams hebben gemeen dat dit er gezien het spelbeeld van de eerdere wedstrijden meer hadden moeten zijn.

Na twintig minuten voetbal is het wel helder dat het elftal van trainer Jeroen Spies een team is met veel kwaliteit. DOS balt lekker mee, daar niet van. De eerste mogelijkheid is zelfs voor DOS. Een voorzet van Maurice Vespignani wordt bij de tweede paal door Allan Bakker naast geschoten. Enkele minuten later is DTS voor het eerst vanuit een corner dreigend. De aanvangsfase ontvouwd zich als een schaakspel, aftasten en afwachten op een fout van de tegenstander. Balverlies van DOS in de 28e minuut was zo’n moment. Razendsnel combineert DTS zich door de vijandelijke linies. Vanaf rand zestien knalde Jasper Verstraten de bal hard in de verre hoek binnen. In de volgende minuut creëerde Twan Knul, die een goede wedstrijd speelde, zichzelf een goede kans. Hij draaide fraai bij zijn tegenstander weg. Zijn schot van circa twintig meter ging ruim een meter naast. Dat het benutten van kansen en het afstraffen van fouten in de 1e klasse D van groot belang is bleek maar eens weer in de 35e minuut. Henrico Abma verwerkte een corner totaal verkeerd, waardoor de bal voor de voeten terecht komt van David Scholte. Dit buitenkansje werd direct tot doelpunt omgezet.
Nog voor rust weet DOS de achterstand te verkleinen. Een schitterende dieptepass van Erik Rotman op Allan leidt het doelpunt in. De rappe buitenspeler gaat er met de bal vandoor en vanaf de rand van het strafschopgebied trekt hij naar binnen. Zijn schot in de linkerhoek is voor doelman Robin Franken onhoudbaar.

In de tweede helft spelen de poelänten met net iets minder ontzag en met wat meer druk naar voren. DTS krijgt zodoende wat minder ruimte om te voetballen. In de 58e minuut is er een prima DOS aanval over links. Delano Rijke wil de bal voorzetten, maar via een DTS speler wordt de bal van richting veranderd. De bal gaat rakelings over de goal. Enige minuten later is Twan gevaarlijk. In de zestien komt hij oog in oog te staan met goalie Franken. Twan wil de bal over Franken heen spelen, maar met een armbeweging slaat hij de bal weer het veld in. In de snelle tegenstoot komt Jeffrey Arends alleen voor Henrico te staan. Met een knappe redding weet hij ternauwernood een treffer te voorkomen.
Daarna blijft DOS de bovenliggende partij. DTS vertraagd het spel en probeert de voorsprong te verdedigen. Tot grote kansen komt het niet meer, behalve in de extra tijd. Een schitterend schot van Delano gaat via de deklat over het doel. Ook Jochem van Putten neemt het doel nog eens onder vuur, maar zijn schot gaat eveneens over.

Na afloop van de wedstrijd werd scheidsrechter Hulsmeijers, die een prima partij floot, met zijn assistenten verrast met een bos bloemen, omdat het de Week van de Scheidsrechters was.
Aankomende zaterdag reist DOS af naar Apeldoorn. Hopelijk kan het tegen de plaatselijke CSV het goede voetbal doorzetten en staat het dan na afloop niet met lege handen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*