Go-Ahead Kampen behaalt knappe overwinning

Tussen begin- en eindsignaal…

behaalde een hard werkend Go-Ahead in en tegen Hierden een knappe 0-3 overwinning. Beide ploegen hadden tot vandaag slechts 1 punt en alleen door een iets beter doelsaldo stonden de rood-gelen net boven de tegenstander.

Vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter de heer R. Luten uit Barneveld namen de Kampenaren de leiding, maar gezien het spelbeeld had de score al veel eerder geopend moeten worden. Een matig opererend Hierden kwam nauwelijks tot aanvallend voetbal, maar een sterker en beter Go-Ahead wist hier niet van te profiteren. Na de rust bij windstil weer, maar een vervelende motregen, kreeg Hierden wel een aantal kansen en verrichtte doelman Niek Bongers een paar keer goede reddingen. Go-Ahead was effectiever en sloeg nog tweemaal toe. Grote vreugde na afloop.

Nog steeds diverse blessures en Gianlucca van der Vegt zat op de bank en hierdoor stond Sven Hellendoorn in de basis, die een prima wedstrijd speelde. Zijn broer Julian zou wissel zijn, maar haakte op het laatste moment af en hierdoor werd Mick Strieker wissel. De arbiter had wel wat meer mogen optreden tegen de overtredingen van Hierden die tegen Michael Lanting werden gemaakt. Uiteindelijk twee gele kaarten voor Stefan Jansen en invaller Yannick Olofsen. Voor de Kampenaren waren er geen kaarten. Een verrassing bij Go-Ahead was dat de geblesseerde Jurrian Zandbergen als tweede assistent-trainer ook op de bank zat. Zodoende blijft hij nauw betrokken bij de jongens.
Na de aftrap al snel aanvallende bedoelingen van de gasten, maar echt gevaarlijk werd het niet.

Een schot ineens van Michael Lanting werd gestopt door doelman Nick Grootkarzijn. Even later speelde Tim Sleifer de bal naar Sven Hellendoorn en bij diens schot redde de keeper met de voet. Aan de andere kant een mooie Hierdense aanval, maar keurig voorkwam Niek van Enk erger. Hierna weer een rood-gele aanval en bijna plaatste Sander Nieuwhof de bal in eigen doel en gelukkig voor hem ging de bal net naast. Uit een voorzet van Sven Hellendoorn ging de bal net over het hoofd van Samir Merraki. Na een fout in de Kamper defensie scoorde Hierden, maar er was reeds voor buitenspel gefloten. Er volgden een goede redding van Niek Bongers en een ingreep van Laurens van Keulen, die ook goed in de wedstrijd zat. Op aangeven van Bram van Enk scoorde Adi Draganovic, maar ook deze treffer ging vanwege buitenspel niet door. Nadat Donovan Bock de bal voorlangs het Kamper doel had geschoten, kwam vlak voor de rust Go-Ahead tot de verdiende 0-1. Uit een kluts veroverde Samir Merraki de bal, soleerde uitstekend en deze actie werd beloond met een treffer.

Uiteraard probeerde Hierden het in de tweede helft wel, maar Go-Ahead had het duel behoorlijk onder controle. Na 52 minuten een goede Hierdense aanval en in tweede instantie kreeg men een grote kans, maar bij het schot ging de bal voorlangs het doel. Op links kreeg Arjan Wiegers geregeld de vrijheid en was zijn tegenstander dikwijls de baas. Na 57 minuten kreeg Arjan Wiegers uit een scrimmage de bal en uit zijn voorzet kopte Sven Hellendoorn keurig de 0-2 binnen. Even later werd door Hierden de bal op links hard voorgezet, er volgde een geweldige redding van Niek Bongers en geluk had Go-Ahead toen de bal tegen de lat kwam. Arjan Wiegers kreeg een tweetal corners te nemen en bij de laatste kopte Tim Sleifer de bal naast. Een mooie actie van Samir Merraki, maar hij plaatste de bal in het zijnet. Nadat Tim Sleifer was gewisseld voor Gianlucca van der Vegt werd na 71 minuten de wedstrijd beslist. Samir Merraki kreeg de bal bij Adi Draganovic die keurig doeltreffend uithaalde: 0-3. Hierden gaf zich gewonnen, maar claimde wel een strafschop die niet gegeven werd en kort voor tijd bijna nog een Kamper doelpunt, toen Arjan Wiegers de meegekomen Adi Draganovic bereikte en deze een grote kans miste door de bal naast te schieten. De Kamper aanhang treurde er niet om en was zeer tevreden over deze mooie eerste driepunter!!!

Foto’s Willibrord Sleifer

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*